Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Kosttilskudd og dietter

Når du legger om kostholdet radikalt, enten du slanker deg, går for lavkarbo, vegetar eller andre dietter der mange mattyper unngås helt, bør du være klar over at du kan gå glipp av enkelte næringsstoffer som kroppen faktisk trenger. Et variert kosthold er alltid det beste, men noen ganger kan det være nødvendig å vurdere enkelte kosttilskudd.

Dette er fem kosttilskudd du kanskje bør vurdere ved omlegging av kostholdet


Omega-3

Omega-3 fettsyrer er noe mange av oss får for lite av og det er lagt frem mange studier som viser at disse har stor påvirkning på helsen vår. Du kan få Omega-3 gjennom fiskeoljer, tran eller Udo’s choice.


Magnesium

Magnesium er et superviktig mineral og mange enzymer i kroppen trenger magnesium for å fungere riktig. De fleste får tilstrekkelig magnesium gjennom kosten men hvis man spiser lite poteter, grønnsaker, kornprodukter, melk, kjøtt og fisk, kan man få for lite. Alkohol og cola kan også gi lite magnesium. Ingenting tyder på at det skal være farlig å for mye magnesium. Shift supermagnesium er et kosttilskudd som tas opp mer effektivt av kroppen enn tradisjonelle magnesium preparater.


Probiotika

Omlegging av kostholdet til nye matvarer kan gi problemer med fordøyelsen. Da kan det være fornuftig å tilføre melkesyrebakterier som får tarmsystemet i gang. Du kan enten ta syrnet melk og yoghurt produkter eller egne melkesyrebakterier som kosttilskudd.


Kalsium

Dersom du fjerner melk og melkeprodukter fra kostholdet, kan du risikere å få for lite kalsium. Dette er et viktig mineral og ikke minst en av de viktigste byggeklossene for skjelettet.


Vitamin B-12

Dette viktige vitaminet er nødvendig for blant annet produksjonen av røde blodlegemer og nervesystemets funksjon. B-12 finner vi spesielt i lever, kjøtt, fisk, skalldyr, melk, ost og egg. Så hvis dette er mat du unngår i kosten, kan u vurdere kosttilskudd som flytende B-12, B-pluss ølgjærtabletter eller Solaray Mega-B stress som også inneholder magnesium og c-vitamin.


En sunn livsstil og et variert og balansert kosthold er viktig. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold.


Omslagsbilde: Daily Nouri på Unsplash

 

 

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn