AminoJern, stor pakke 100 tabl.

AminoJern er basert på Ferrochel, en patentert jernforbindelse som er spesielt skånsom og mild for mage- tarmsystemet. Ferrochel er helt trygt for gravide og ammende kvinner, tenåringer og voksne. I motsetning til de fleste andre jernpreparater, gir den ikke problemer med forstoppelse eller kvalme. Enkelte personer kan være ekstra utsatt for jernmangel. Økonomiforpakning, rekker til 100 dagers forbruk.

  •    Tas opp i kroppen 4 ganger bedre enn tradisjonelle jerntilskudd
  •    Mild mot mage og tarm
  •    Inneholder ingen animalske ingredienser
  •    Kan brukes av gravide og ammende
  •    Kan tas sammen med mat
Les mer
kr 219.00
Siste varer på lager
Beskrivelse

Derfor er jern viktig for oss

Jern er et mineral som er nødvendig for nesten 200 biokjemiske prosesser i kroppen og det er involvert i mange viktige funksjoner, som imunsystemet, hormonproduksjon, neurotransmittere (overføring av nerveimpulser) og DNA. Mest kjent for oss er kanskje jern som en av byggestenene i hemoglobin, den delen av de røde blodlegemene som sørger for å transportere oksygen fra lungene og til organer i hele kroppen.

Hvis du ikke har nok jern, vil kroppen rett og slett ikke få nok oksygen og du vil føle deg utmattet og uten energi og du vil kunne få hodepine og føle deg svimmel. Derfor er dette noen av de typiske symptomene på jernmangel.

Et sunt og variert kosthold vil normalt tilføre kroppen tilfredsstillende mengder jern, men mange er ikke klar over at de kan ha et økt behov for jern. Dette gjelder vegetarianere, menstruerende kvinner, gravide, idrettsutøvere, eldre, personer med visse tarmsykdommer og personer som tar enkelte medikamenter som p-piller, aspirin og enkelte betennelsesdempende medisiner. 

Selv om det er viktig å sørge for tilstrekkelig jern i kosten for å vedlikeholde jernreservene i kroppen (les mer om dette her), kan det være vanskelig å få jernlagrene opp på normale nivåer hvis de er for lave. Derfor anbefales ofte kosttilskudd med jern når man trenger å øke jernlagrene i kroppen. 

Vanlige jerntilskudd kan likevel ha en del bivirkninger som man bør være klar over. Typiske bivirkninger fra tradisjonelle jernpreparater er kvalme, fordøyelsesproblemer, forstoppelse og diaré. Grunnen er at mye av jernet fra jernpreparater blir liggende igjen i tarmen der det kan skape problemer for mikrofloraen. 

 
Det spesielle med AminoJern Ferrochel

AminoJern inneholder den patenterte jernforbindelsen Ferrochel, som er vitenskapelig dokumentert gjennom flere kliniske studier når det gjelder effekt og bivirkninger. Ferrochel er en stabil jernforbindelse som påvirkes lite av syre- og baseforhold i mage og tarm. Først etter at jernforbindelsen er absorbert av tarmen, frigis jernet. Derfor etterlates det ikke jern i tarmen og man unngår de typiske bivirkningene som kan oppstå med jerntilskudd.

AminoJern kan i motsetning til de fleste andre jernpreparater tas sammen med mat uten at opptaket reduseres.

AminoJern inneholder hverken animalske produkter, laktose, gjær eller gluten og kan fint brukes av veganere og vegetarianere.


Ingredienser 

Fortykningsmiddel (cellulose), Ferrochel aminosyrechelatert jern (Ferrous bisglycinate), antiklumpemiddel (di kalsiumfosfat), fortykningsmiddel (kryssbundet natriumkarboksymetylcellulose), medium kjedede triglyserider fra kokosnøtt, overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose, fargestoff (jernoksider).

 

Innhold pr døgndose % av RI*
Jern 25 mg 179%

 

*RI = Referanseinntak

Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kosthold. 

 
Bruk

Som kosttilskudd , 1 tablett daglig. 

Annen dosering etter avtale med lege. Tabletten kan tas med eller uten mat. Hvor lang tid det vil ta før effekt oppnås vil være avhengig av tilstand. Ved en normal jernmangel 4-6 uker.

Oppbevares utilgjengelig for barn

 
Advarsler

Hemokromatose er en arvelig tilstand hvor det absorberes for mye jern fra kosten som kroppen ikke klarer å utnytte eller kvitte seg med. Mål derfor jernlageret før du tar jern, slik at du vet at det er nødvendig. Jernlager og hemoglobinnivå måles relativt enkelt hos legen.

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Kosttilskudd skal ikke erstatte en variert kost og en sunn livsstil. Oppbevares utilgjengelig for barn. Informer legen din om bruk av produktet hvis du er under medisinsk behandling.

  

 

Les mer
Produktdetaljer
348524
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
kr 219.00
SHIFT Jod inneholder jod fra en naturlig, økologisk og bærekraftig kilde. Unik kvalitet og sporbarhet av råstoffet er sikret gjennom DNA analyser. Jod er et essensielt sporstoff som blant annet er avgjørende for at...
16 andre produkter i samme kategori:
BIOSA Femina
-10%
Tidsbegrenset tilbud
kr 224.10 kr 249.00
Økologisk melkesyregjæret drikk med tindved, tranebær og blåbær. Tindved inneholder antioksidanter og fettstoffer som øker fuktighet i hud og slimhinner. Den er også rik på omega-7, som finnes naturlig i kroppen, men...
kr 109.00
Bjäst flokker (på svensk: flingor) er en spesiell type næringsgjær (på engelsk: nutritional yeast) som ikke brukes til ølbrygging. Bjäst inneholder større mengder av B-vitaminer enn vanlig ølgjær. B-vitaminene i Bjäst...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 55.00
Glutenfritt mel med høyt fiberinnhold og lite karbohydrater laget av ferske, økologiske kokosnøtter. Erstatt 25% av vanlig mel i oppskrifter for litt sunnere sluttresultat. Eller følg retningslinjene nedenfor for bruk...
KSM66 Ashwagandha
-kr 50.00
Tidsbegrenset tilbud
kr 209.00 kr 259.00
KSM66 er et klinisk dokumentert og økologisk dyrket fullspektrum ekstrakt av Ashwagandha, fra tradisjonell indisk naturmedisin. Kosttilskuddet benyttes mot stress, som ofte gjør oss urolige og uopplagte og forstyrrer...
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn