Glutenfrie brownies
Disse glutenfrie, kornfrie, sukkerfrie browniesene er bare helt ufattelig gode. De meste av det du trenger her får du i nettbutikken vår. Tahini lager du enkelt selv (se egen artikkel i bloggen).
Dette trenger du:
- 2,5 dl tahini
- 1 - 1,5 dl sukrin gold eller kokossukker
- 0,5 dl lønnesirup
- 1 ts vaniljepulver
- 2 egg
- 3/4 dl usøtet råkakaopulver
- 1 ss kokosmel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/4 ts himalayasalt
- 3/4 dl usøtet mørk sjokolade kuttet i biter
Til glasur:
- 2 ss mørk sjokolade
- 1 ts kokosolje
Sånn går du frem:
- Bland tahini, kokossukker/sukrin gold, lønnesirup, vaniljepulver og egg i en bolle og rør forsiktig rundt til alt er godt blandet
- Bland forsiktig inn kakaopulver, kokosmel, salt og bakepulver
- Bland inn sjokoladebitene
- Fordel blandingen i en ildfast form (ca. 20 x 20 cm)
- Stek i 25 - 30 minutter på 180 grader
- Avkjøl i noen minutter mens du varmer mørk sjokolade og kokosolje på svak varme i en liten kjele
- Fordel over