Glutenfri bananbar
Hvis du har modne bananer til overs, så er disse velsmakende og sunne barene tingen. De har en herlig konsistens og smakskombinasjonen av kokos og banan er bare helt perfekt. Kjempefin som en enkel dessert eller som et lite mellommåltid.
Dette trenger du:
- 1 moden banan, most
- ¾ dl økologisk lønnesirup (eventuelt honning)
- 1 ts vaniljepulver
- 2 egg
- 1 ss kokosolje extra virgin
- ½ dl mandelmelk (eventuelt vanlig melk)
- 1 ½ dl økologisk kokosmel
- ½ ts bakepulver
- En knype himalayasalt
- ¾ dl mørk sjokolade (gjerne melkefri) grovhakket
Sånn gjør du det:
- Pisk most banan, lønnesirup, vaniljepulver, egg, kokosolje og melk i en bolle
- Bland sammen kokosmel, bakepulver og salt i en annen bolle
- Tilsett den piskede blandingen over i den tørre blandingen og bland godt.
- Tilsett sjokoladen og bland inn forsiktig
- Fordel over en ildfast form (ca. 15 x 15 cm)
- Stekes i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter
Disse barene er kriminelt gode.....