Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Tiramisù - just for you

Denne nydelige desserten laget med Tagatesse kan du servere til hvem som helst og ingen vil tro at du ikke har brukt sukker.

8 personer

  • 4 eggeplommer
  • 150 g Tagatesse
  • 500 g Mascarpone
  • 1 pakke (200g) ladyfingers/fingerkjeks
  • 3 små kopper kald espresso (eller sterk kaffe)
  • 2/4 dl konjakk (evt. Marsala, portvin, el.l.)
  • Usøtet kakao


1: Lag først kaffen. Det beste er selvfølgelig espresso, men har du ikke det, bruker du vanlig svart kaffe. Hell over i en flat form og tilsett konjakk (eller rum, marsala, portvin, el.l.) og la det avkjøles på benken.


2: Skill eggeplommene fra eggene og stivpisk eggehvitene. De er ferdig når det ikke beveger seg selv om heller bollen på skrå. Pass på at du ikke får med noe av plommen når du pisker eggehviten.


3: Pisk eggeplommene og Tagatesse til en luftig eggedosis. Tagatesse tiltrekker seg lett fuktighet og eggblandingen vil til å begynne med klump seg. Spe da ut med 5 – 10 ss (0,5 – 1 dl) vann til du får en myk og luftig konsistens. 3 – 5 minutter.


4: Ha Mascarpone over i en bolle og rør litt i den så den mykner litt. Dette kan du gjøre mens eggedosisen gjør seg ferdig.

5: Bland så forsiktig mascarpone inn i eggedosisen. Litt om gangen og bruk gjerne en flexivisp som vist under og bruk laveste hastighet på kjøkkenmaskinen. 2 – 3 minutter.


6: Bland forsiktig inn stivpisket eggehvite til du får en luftig og myk krem.


7: Dypp halvparten av fingerkjeksen raskt i kaffen (1 – 2 sekunder maks) og plasser dem i bunnen av en form.


8: Legg over halvparten av Mascarpone-kremen, stryk den glatt. Dypp også resten av kjeksen raskt i espressoen, legg den på kremen og hell resten av kremen over.

9: La det stå tildekket 5 timer i kjøleskapet. Pudre kakao over før servering

10: Du kan også pynte med litt friske bringebær ved servering. Buon appetito.

  Fingerkjeks fra Meny

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn