Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Fusilli aglio e olio

På folkemunne i Lazio og Abruzzo heter det at denne retten sørger for at du våkner opp i god form etter natt på rangel. Ikke vet jeg, men den er ihvertfall enkel å lage uansett hvilken tilstand du enn er, og den smaker fortreffelig. Men husk at når du lager pasta "Ajo e Ojo" er det olivenoljen som virkelig hever retten. Den må være av bra kvalitet og ha en markant smak.


Dette trenger du til fire porsjoner:

  • 400g fullkornspelt fusilli
  • Ca. 1 dl olivenolje
  • 4 - 5 båter hvitløk, renset og delt grovt i 2 - 3 deler
  • 1 - 2 chillipepper, hakket
  • 1 bunt persille
  • Salt, nymalt pepper


Fremgangsmåte:

  1. Kok fusilli i rikelig kokende lettsaltet vann
  2. Varm imens olivenoljen i en stor panne og la hvitløken flyte i pannen sammen med den hakkede chillien. Fres lett under omrøring. Oljen må ikke koke eller bruse for det vil ødelegge alt.
  3. Finhakk persilen. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen og la den renne godt av. 
  4. Fjern hvitløksbåtene og hell pastaen og persillen over i den varme oljen. Bland lett sammen med to gafler. 
  5. Smak til med salt og nyrevet sort pepper
  6. Hvis du ikke er så glad i sterk mat, kan du droppe chillien helt. Det er overraskende hvor deilig pastaen smaker selv om den ikke er krydret med annet enn hvitløk og (god) olivenolje.


Vinforslag: En kraftfull Barbera, som f.eks. Ruvei Barbera d'Alba. Utenfor Italia kan Izadi Riserva fra Rioja også passe fint.

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn