Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Fusilli alla calabrese

Calabria, selve tuppen på den italienske støvelen, er en lite besøkt men veldig autentisk del av Italia. Her er det både strender, fjell og sjarmerende landsbyer. Lokalbefolkningen er lavmælt og vennlig og livet beveger seg i et rolig tempo. Denne retten representer kjøkkenet i området på en god måte. Enkel, smakfull, italiensk husmannskost.


Dette trenger du:

  • 1 boks hakkede tomater
  • 100g spekeskinke, i strimler
  • 1 løk, finhakket
  • 1 rød chilli, grovhakket
  • 2 - 3 hvitløksfedd, finhakket eller presset
  • 2 dl rødvin (kan sløyfes)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 400g Castagno fullkornspelt fusilli (pastaskruer)
  • 100g reven Peccorino (eventuelt Parmesan)
  • 1 bunt persille
  • 1/2 bunt basilikum
  • 1/2 ts hele pepperkorn
  • salt, nymalt pepper


Fremgangsmåte:

  1. Varm olivenoljen og 1 ss smør i en stekepanne. Fres løken og chillifrukten. Rør i hvitløk og skine, brun det raskt (ikke sprøsteke).
  2. Hell i rødvin og la det koke nesten helt inn
  3. Bland i tomatene og la det koke inn med lokk på middels varme i ca. 45 minutter. Rør ofte og spe eventuelt med litt vann hvis væsken koker bort.
  4. Kok pastaen al dente i rikelig med lettsaltet vann (Castagno fusilli kokes ca. 5 - 6 minutter)
  5. Riv osten, finhakk persillen, skjær basilikumen i fine strimler. Krydre tomatsausen med salt og pepper. Rør i 3/4 av persillen. Støt pepperkornene i en morter.
  6. La pastaen renne godt av og bland den med resten av smøret og den knuste pepperen. Bland i osten og tomatsausen.
  7. Dryss over finhakkede urter

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn