Havrefrokost med kaffe
Litt koffein og frisk juice i havregrøten gjør susen. Alt det gode ved en frokost i en bolle :-)
Denne deilige frokostretten lages på kun 10 minutter. Juicen og kaffen løfter havregrøten til nye høyder.
Ingredienser (4 porsjoner)
Grøt
- 120g lettkokte havregryn
- 1 ss rosiner
- 1 ss Helios tørkede dadler kuttet i strimler
- 1,5 dl melk
- 0,5 dl vann
- Litt himamalayasalt
- Gresk yogurt
- Kakaonibs
Kaffsirup
- 1 ss mørk sukker (eller sukrin gold)
- 1 ts råkakaopulver
- 1 kopp espresso
- Juice fra en halv sitron
Fremgangsmåte:
- Bland havregryn, rosiner, strimler av dadler, melk og vann i en kjele og kok opp på middels varme.
- La småputre i ca. 5 minutter på lav varme. Rør om av og til.
- Tilsett mer vann eller melk etter behov
- Imens blandes espresso, sukker, kakaopulver og litt salt.
- Server havregrøten i boller, rør inn yogurt og topp med kaffesirup, litt strimler av dadler og og kakaonibs