Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Marinerte squashskiver

Zucchine marinate, marinert squash, fra Campania i Sør-Italia er det perfekte tilbehøret på varme sommerdager. Da kan vi godt grille squashskivene, men det går også fint å steke dem i olivenolje, som vi har gjort her. Marinerte squashskiver går fint til både kjøtt og fisk og vi synes de passer godt hele året (det minner oss dessuten om sommer). Det er enkelt å lage på forhånd og de serves best kalde.

Squash er er rik på kostfiber og fattig på kalorier. Den er en fin kilde til folat (et b-vitamin), c-vitamin og kalium.


Ingredienser:


Slik gjør du det:

  • Kutt opp urtene og finhakk hvitløken

  • Kutt squashen i litt tykke skiver.
  • Dryss over litt salt og la noe av vannet trekke ut (kan droppes). Tørk godt av.

  • Stek dem i oljen og brun dem lett på hver side (gjør dette i 3 - 4 omganger så det ikke blir for mye squash i pannen om gangen)

  • La squashskivene renne av på et papirhåndkle og krydre med salg og pepper

  • Bland urtene, eplecidereddik og litt mer olivenolje og hell over squashskivene

  • La hvile minst én time, rør rundt og hell av overskytende væske

Pinjenøttkjerner og litt hakket chilli passer også fint her.


Du kan lage denne retten dagen i forvegen og la den stå i marinaden i kjøleskap. Da blir den bare bedre. Den kan fint oppbevares i kjøleskap noen dager i en lufttett beholder.

En idé for en velsmakende forrett er å servere zucchine marinate på ristet brød.

 

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn