Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Salat à la Pico de Gallo

Dette er vår versjon av Pico de Gallo fra Mexico. Forfriskende som forrett. Eller bland i litt stekte kyllingbiter, så har du en lett middag midt i uken. Skal du bruke den til taco eller servert sammen med tortilla chips, kutter du bare ingrediensene i mindre biter og dropper bønnene. 


Ingredienser

  • 2 - 3 store plommetomater (får du ikke tak i, kan du velge klasetomater som vi måtte gjøre her)
  • 1/2 løk
  • 1 fersk grønn chili
  • 1 fersk grønn tyrkisk paprika (kan droppes hvis du ikke får tak i)
  • 1 boks røde kidneybønner, ca. 300g netto
  • 1 liten bunt frisk koriander
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • Saften av en lime
  • Salt og pepper

Du lager salaten på under 20 minutter. Den beste tilgangen til disse råvarene er selvfølgelig om sommeren. Da er det lettere å få tak modne plommetomater og hvit salatløk. Men det ble ikke så verst når vi laget denne i januar heller.

Bønnene kan du eventuelt erstatte med moden avokado istedet.


Fremgangsmåte

  • Skyll kidneybønnene og la de renne av

  • Skjær et snitt gjennom skallet på toppen av tomatene og legg dem i kokende vann

  • Ta dem opp etter noen sekunder og flå skinnet av tomatene.

  • Del tomatene, fjern kjerner og stilkfester.

  • Hakk tomatene grovt og skjær løken og tyrkisk paprika i skiver. Bland sammen med bønnene i en bolle.
  • Finhakk chili, koriander og hviløk og bland godt sammen med olivenoljen og limesaften. Bruk gjerne et glass med lokk og rist kraftig.

  • Drypp dressingen over salaten og bland godt sammen.

 

 

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn