Salat à la Pico de Gallo
Dette er vår versjon av Pico de Gallo fra Mexico. Forfriskende som forrett. Eller bland i litt stekte kyllingbiter, så har du en lett middag midt i uken. Skal du bruke den til taco eller servert sammen med tortilla chips, kutter du bare ingrediensene i mindre biter og dropper bønnene.
Ingredienser
- 2 - 3 store plommetomater (får du ikke tak i, kan du velge klasetomater som vi måtte gjøre her)
- 1/2 løk
- 1 fersk grønn chili
- 1 fersk grønn tyrkisk paprika (kan droppes hvis du ikke får tak i)
- 1 boks røde kidneybønner, ca. 300g netto
- 1 liten bunt frisk koriander
- 2 ss extra virgin olivenolje
- Saften av en lime
- Salt og pepper
Du lager salaten på under 20 minutter. Den beste tilgangen til disse råvarene er selvfølgelig om sommeren. Da er det lettere å få tak modne plommetomater og hvit salatløk. Men det ble ikke så verst når vi laget denne i januar heller.
Bønnene kan du eventuelt erstatte med moden avokado istedet.
Fremgangsmåte
- Skyll kidneybønnene og la de renne av
- Skjær et snitt gjennom skallet på toppen av tomatene og legg dem i kokende vann
- Ta dem opp etter noen sekunder og flå skinnet av tomatene.
- Del tomatene, fjern kjerner og stilkfester.
- Hakk tomatene grovt og skjær løken og tyrkisk paprika i skiver. Bland sammen med bønnene i en bolle.
- Finhakk chili, koriander og hviløk og bland godt sammen med olivenoljen og limesaften. Bruk gjerne et glass med lokk og rist kraftig.
- Drypp dressingen over salaten og bland godt sammen.