Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Rødkål på italiensk

Denne varianten av rødkål kommer fra Sør-Tirol i alpeområdene på italiensk side. Vi bruker normalt ikke eddik i denne retten, men hvis vi vil ha den litt syrligere, kan du eventuelt tilsette litt eplecidereddik. Derimot bruker vi rødvin og bacon og det er det som gjør denne retten så god.

Rødkål er sunt fordi den inneholder masse antioksidanter, c-vitaminer og polyfenoler. 

  • 1 lite rødkålhode
  • 50g bacon
  • 1 løk
  • 1 ss sukrinsirup gold
  • 2 dl rødvin
  • himalayasalt og nymalt pepper


Sånn gjør du det:

  • Del rødkålen i fire og skjær bort den grove margen
  • Skjær så kålen på tvers i skiver på 2-3 mm
  • Skjær bacon i små strimler og stek det på svak varme sammen med smøret i en kjele
  • Ta den stekte løken opp fra kjelen, finhakk løken og fres den blank i den samme kjelen
  • Rør i rødkålen og dryss over salt og pepper
  • Tilsett sukrinsirup gold og hell over rødvinen
  • La småkoke under lokk i ca. 30 minutter
  • Dryss over sprøstekt bacon og server.

Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned så har du til en senere middag. Passer perfekt til vilt og rype. 

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn