Penne, panna e piselli
Dette er en enkel, velsmakende pastarett som alle liker. Den metter godt med erterpuré, fløte og bacon. Kombinasjonen mellom smakene er fortreffelig. Og den tar bare 15 minutter å lage.
Ingredienser:
- 250 g frosne, små selskapserter
- 40 g smør
- 6 ss kremfløte
- 8 skiver bacon
- 400g fullkornspenne
- Parmesan, revet
- Himalayasalt og nyrevet pepper
Så enkelt er det:
- Stek bacon i stekovn på 200 grader til det blir godt stekt men ikke sprøstekt
- Kok ertene, hell ut vannet og mos ertene med en stavmikser
- Ha i smøret og rør det godt inn i ertemosen
- Rør i fløten og smak til med rikelig, nyrevet pepper
- Kok pastaen al dente (Castagno speltpenne skal ikke kokes mer enn fem minutter) i rikelig med lettsaltet vann
- Skjær baconet i mindre biter og bland det sammen med ertesausen og litt parmesan
- La vannet renne godt av pastaen og bland den med sausen