SUKRIN:1, 250g
Mens vanlig Sukrin har en søtningsgrad på 70% av vanlig sukker, er Sukrin:1 akkurat like søtt som sukker. Det gjør den lettere å bruke i oppskrifter. Sukrin:1 er helt uten kalorier og karbohydrater og påvirker ikke blodsukkeret. Den er derfor ideell i all matlaging.
Erytritol og stevia
Sukrin består av det naturlige sukkeralkoholet erytritol. I tillegg er det tilsatt en liten mengde stevia som gjør at søtningsgraden blir helt lik med vanlig hvitt bordsukker.
Både erytritol og stevia er naturlige og kalorifrie søtningsmidler og helt trygge å bruke og kombinasjonen gjør at Stevia:1 får samme søtningsgrad som sukker og i tillegg kan smaken oppleves som mindre kjølig enn vanlig Sukrin.
Erytritol
Erytritol er et sukkeralkohol på linje med xylitol og sorbitol, som vi finner naturlig frukt og grønnsaker. Erytritol fremstilles ved at stivelse i mais fermenteres og resultatet er et hvitt pulver nesten uten kalorier og med liten innvirkning på blodsukkeret eller insulinnivåene i kroppen. Sukkeralkoholer er en gruppe stoffer som opptrer i naturen. Kjemisk sett har de likheter med både sukker og alkohol, men på tross av navnet, er de ingen av delene.
Stevia
Stevia er en plante som vokser naturlig i Sør-Amerika og Asia. Bladene på planten inneholder såkalte stevioglysider, som gir en konsentrert søtsmak. Steviaekstrakt er 200 – 300 ganger mer konsentrert enn vanlig sukker og inneholder ingen kalorier og påvirker heller ikke blodsukkeret.
Gode grunner til å kutte ned på vanlig sukker
Sukker tilsettes i overraskende mange mat- og drikkevarer. Det er bare å se på innholdsfortegnelsen på ketchup, kjeks, kaker, sauser, supper, og det meste av prosessert mat i butikkene eller på serveringssteder. Mens naturlig sukker, som vi får når vi spiser frukt, bær og grønnsaker er helt ok, bør vi begrense det tilsatte sukkeret mer enn vi gjør i dag. Særlig er barn og unge veldig utsatt. Vi kan redusere tilsatt sukker i kostholdet ved å spise mer uprosessert mat og erstatte vanlig sukker i matlagingen med Sukrinmelis eller andre sunne sukkeralternativer. Det vil kunne gi en positiv helseeffekt ved mindre overvekt, diabetes 2 og mindre risiko for å dø av hjerte- karsykdommer. Du kan lese mer om dette her.
Ingredienser
Erythritol og steviolglykosider
Glutenfritt
Nettovekt: 250 gram
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Energi | 0 kJ/kcal |
Fett | 0 g |
Karbohydrater | 100 g |
- hvorav sukker | 0 g |
- hvorav polyoler *) | 100 g |
Kostfiber | 0 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |
*Polyoler (også kalt sukkeralkoholer) er karbohydrater som ikke tas opp av kroppen.
Bruk
Fordi Sukrin:1 er like søtt som sukker er det ideelt til baking. Allikevel bør ikke Sukrin:1 utgjøre mer enn 20 % av den totale mengden ingredienser.
Eksempel: I en oppskrift på 1 kg bolledeig er det 100 gram Sukrin:1. Dette utgjør da 10 % av totalvekten og går helt fint.
Dersom andelen sukker i en oppskrift er mer enn 20 % anbefaler vi å kombinere Sukrin:1 med honning eller et annet kalorifritt søtstoff, som for eksempel Tagatesse. Du kan også bruke Sukrin+ som er dobbelt så søtt som sukker, og erstatter mer av sukkeret med en mindre mengde.
Advarsel
Ingen allergener
Legg til en produktomtale