ØKOSJOKOLADE Yaconsirup 230g
Yacon er et naturlig søtningsmiddel. Den kommer fra en rotgrønnsak fra Peru som ligner litt på søtpotet, men bare mye søtere. Yacon har tre hovedfordeler i forhold til sukker:
-
Svært lav glykemisk indeks (GI). Matvarer med høy GI frigjør energien raskt, noe som resulterer i en usunn blodsukkerspiss. Jo lavere GI, jo bedre: mens glukose har en GI på 100 og bordsukker har en GI på 65, har Økosjokolade Yacon en GI på bare 5.
-
Inneholder naturlige prebiotika. Yacon inneholder ca. 40% frukto-oligosakkarider (F.O.S.) som gir næring til tarmbakteriene.
-
Rik på fiber, ca. 38%
Beskrivelse
Yacon sirup er hentet fra røttene til yacon-planten, også kalt Smallanthus sonchifolius, vokser i Andesfjellene i Sør-Amerika. Planten har blitt spist og brukt til medisinske formål i hundrevis av år i Sør-Amerika.
Saften fra røttene ekstraheres, filtreres og fordampes deretter i en kjemisk fri produksjonsprosess som ligner måten lønnesirup er laget på.
Sluttproduktet er en søtsmakende sirup, med en mørk farge og en konsistens.
Bruk
Tilsettes enkelt i smoothies, på havregrøt, på pannekaker i bakst.
Yacon er en fin erstatning for sukker eller sirup i nesten hvilken som helst bakeoppskrift. Den har en rik, karamellaktig smak som ligner på en rik sirup som melasse.
Ingredienser
Yaconsirup*. *=økologisk
Nettovekt: 230 gram
Næringsinnhold
Pr. 100g | |
Energi | 903 kJ/ 217 kcal |
Fett | 0 g |
Karbohydrater | 33 g |
Protein | 2,2 g |
Salt | 0 g |
Legg til en produktomtale