Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

RENÉE VOLTAIRE Eplesidereddik med mor, 500 ml

Økologisk og vegansk eplesidereddik fermentert på stålfat. Vineddiken er raw, ufiltrert, upasteurisert og har en levende bakteriekultur som kalles for «mor». Denne eddikmoren dannes under fermenteringen og inneholder proteiner og næringsstoffer som fungerer som mat for tarmbakteriene. Bland med vann og drikk som shot eller drikke til maten, eller bland med varmt vann så har du en forfriskende te.

  •    Ufiltrert med eddikmor

  •    Prebiotisk, inneholder levende bakterikultur

  •    Økologisk, vegansk og raw

  •    Upasteurisert

Les merVis mindre
kr 109.00
Midlertidig utsolgt
Beskrivelse

Beskrivelse


Denne eplesidereddiken fra Renée Voltaire er raw, ufiltrert og upasteurisert og av ekstra høy kvalitet. Den er laget av modne økologiske epler. Eplene presses skånsomt og får fermentere (gjære) på stålfat. Vinedddiken tappes så på flaske, ufiltrert for å bevare de gode egenskapene. Inneholder enzymer og levende bakteriekultur som oppstår naturlig i eddiken og som kalles for «mor».


Eddikmor

I mange kommersielle eplesidereddiker har moren blitt fjernet fordi den gjør at eddiken fremstår litt grumsete og uklar. Mange tror at et grumsete og uklart utseende betyr at eddiken har blitt dårlig. Det er ikke riktig, moren er faktisk den sunneste delen!

Eddikmoren består av proteiner, enzymer og gode bakterier og dannes når epler gjæres til eplesidereddik. Moren fungerer probiotisk, den bidrar til å holde fordøyelsessystemet i gang. Probiotiske produkter er også bra for immunsystemet fordi mye av dette foregår med utgangspunkt i tarmen. 

Moren inneholder også enzymer som er viktige for å bryte ned mat sånn at kroppen kan nyttiggjøre næringsstoffene. De fleste rå matvarer inneholder enzymer som er viktig for å bryte maten i kroppen, men disse enzymene ødelegges ved høy varme. Ved å tilføre litt eplesidereddik kompenserer du for dette.


Bruk

Bruk den i matlagingen, f.eks. i dressinger, marinader, sauser eller hjemmelaget majones.

Eplesidereddik inneholder mye syre og må aldri drikkes ublandet, det kan skade emaljen på tennene. Bland ut 1 – 2 ts eplesidereddik i et glass vann og drikk sammen med frokosten. 

At eddiken fremstår grumsete er et kvalitetstegn, det eddikmoren som gjør dette. Denne bakteriekulturen kan med fordel drikkes, så ryst alltid på flasken før bruk. 

Eplesidereddik har utallige bruksområder i tillegg til matlaging, for eksempel til rengjøring, hud-, hår og fotbehandling ettersom den dreper bakterier. 

Eplesidereddiken har lang holdbarhet, også etter åpning ettersom den er konserverende i seg selv. 


Advarsel

Drikk aldri eplesidereddik i konsentrert form. Den har såpass mye syre at den vil kunne skade tannemalje, spiserør eller magesekk hvis du ikke blander den ut først. For å være sikker bør minimum utblanding være 1:10 (én del eplesidereddik og 10 deler vann, te eller annen væske).

Begynn med små mengder før du eventuelt øker til 2 – 3 spiseskjeer om dagen. Kutt ned på forbruket hvis du opplever ubehag i mage eller spiserør.

Hvis du bruker eplesidereddik for å rense huden, bør den alltid blandes ut med vann først. 


Ingredienser

Eplesidereddik 5% 


Næringsinnhold

Pr. 100 g
Energi 90 kJ/ 20 kcal
Fett 0 g
- hvorav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater 1,2 g
- hvorav sukkerarter 0 g
Protein 0.01 g
Salt 0 g

Les merVis mindre
Produktdetaljer
527658
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn