NATUR DROGERIET Agar Agar vegetabilsk stivelse, 50g
Vegetabilsk gelatinerstatning fremstilt av uttrekk fra alger. Kan brukes i stedet for geltinblad. Naturlig algeekstrakt. Utvinnes fra tang.
Naturlig og vegetabilsk fortykningsmiddel
Agar Agar pulver er en vegetabilsk gelatinerstatning, som er fremstilt gjennom uttrekk fra alger. Agar Agar er tilsetningsstoffet E406 og kan brukes i stedet for gelatinblader, som er animalsk.
Agar Agar er mer enn bare en erstatning for animalsk gelatin. Det er et meget effektivt og naturlig algeekstrakt. E406 er et naturlig forekommende fortykningsmiddel og stabilisator, som utvinnes fra tang.
Det var i 1660 at en japansk kokk oppdaget den gelerende virkningen av tang, nærmere bestemt Agar Agar. ved et tilfælde, at en japansk kok i 1660 opdagede den gelerende virkning ved tang - nærmere bestemt Agar Agar. Agar Agar udvinnes av de røde tangtypene Gelidium og Gracilaria (Rhodophyceae-familien). Gelidium høstes ved Atlanterhavskysten i Marokko, Spania, Portugal og Frankrike, mens Gracilaria kommer fra kysten av Chile, Sør-Korea, Japan og Argentina.
Bruk
Da pulveret fremstilles av tang er produktet helt vegansk og vegetarisk. Agar Agar fungerer som et vegetabilsk geleringsmiddel i matvarer.
1 lett toppet ts. (3-4 g) rekker til 750 ml væske. Ca. 5 ss av den kalde væsken tas fra og røres opp med Agar Agar. Deretter tilsettes den øvrige væsken og kokes i ca. 2 min. under omrøring. Massen blir fast ved avkjøling.
Oppbevares tørt og kjølig.
Ingredienser
Agar agar (E406)
Nettovekt: 50 g
Næringsinnhold
Energi 774 kJ / 193 kcal
Fett < 0,5 g
- herav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater 3 g
- herav sukkerarter 0 g
Kostfiber 88 g
Protein < 0,5 g
Salt 0,10 g
Legg til en produktomtale