HELIOS økologiske dadler, 150g
Dadler er mer enn bare jul og det er ingen grunn til å droppe dem i sommerhalvåret. Daddel er nydelig å spise naturell som snacks og i egenkomponerte nøtteblandinger. Eller i fruktsalater, som kakefyll eller i smoothies og energibarer.
Helios Dadler er økologiske, uten stein og består av 100% frukt - ingenting annet. De får sin gode, søte smak etter å ha tørket i solen og er rike på kostfiber og kalium.
Dadler gjør hverdag til fest
Dadler vokser i klynger (nesten som druer) på daddelpalmer i Midtøsten. De er veldig søte, og sødmen øker etter hvert som de tørker. Sødmen og smaken kan du bruke positivt i kombinasjon med andre smaksnyanser.
Så mange bruksområder
Det er uendelig mange bruksområder for dadler. Ta for eksempel “topping”. Prøv dadler over yougurt, frokostblanding eller iskrem. Eller på salater med f.eks. ricottaost. Nam. Du kan også kjøre dem i en blender for å lage marinade og blaze. Sødmen er herlig og balanserer ut sterke krydder og syre.
Hva med sukkernivået?
Dadler inneholder mye sukker, det er sant og greit å huske på. Men dadler inneholder også mye fiber som gjør at fordøyelsen går saktere og blodsukkeret holder seg mer stabilt. Spiser du dadler sammen med proteinrik mat som f.eks. nøtter, vil blodsukker stigningen gå enda saktere.
Bruk
Den søte smaken er en spennende kontrast i skinke- og ostesalat. Daddel er også perfekt til hjemmelagde bars.
Økologisk landbruk
Økologisk jordbruk er bærekraftig og bruker ikke kjemisk syntetiske plantevernmidler og kunstgjødsel blant annet.
Ingredienser
Dadler fra økologisk landbruk
Næringsinnhold
Pr 100g:
Energi 1380 kJ /320 kcal
Fett: 0,5g
Mettet fett: 0,2g
Karbohydrater 75g
Sukker: 64g
Kostfiber: 6,4g
Protein 2 g
Salt 0,02 g
Legg til en produktomtale