Flytende høydose B12

Vitamin B12 er et vannløselig vitamin som er spesielt viktig  for å skape energi i musklene, og for å danne røde blodlegemer. Vitaminet kan ikke lages i kroppen og må derfor tilføres gjennom kosten. Utilstrekkelig inntak kan ses blant vegetarianere, og spesielt blant veganere. Flytende vitamin B12 dråper utnyttes raskt og effektivt av kroppen.

Les merShow less
kr 199.00
Siste varer på lager
Beskrivelse

Flytende B12

Flytende B12 tas lett opp av kroppen for rask virkning. Opptaket starter allerede i munnen, og trenger ikke gå igjennom mage-tarmsystemet.  B12 kilden i produktet er metylkobalamin, som blir naturlig fremstilt med fermentering og er umiddelbart biotilgjengelig.

Vitamin B12 er et vannløselig vitamin som har mange funksjoner i kroppen. Det bidrar til normal funksjon i nervecellene, det er avgjørende for dannelse av arvestoff og det er nødvendig for produksjon av røde blodlegemer.  Vitaminet trengs for at bl.a. hjernen, nervesystemet og blodcellene skall fungere bra. 


Hvem trenger B12?

B12 finnes stort sett bare i animalske matvarer, som lever, oksekjøtt og svinekjøtt. Ettersom kroppen kan lagre B12, tar det normalt mange år før det oppstår mangel selv om man får i seg for lite til daglig. Symptomene kan i begynnelsen være vage og de også variere fra person til person. Mange kan oppleve lavt energinivå og fatigue. Over tid kan man utvikle anemi (lav blodprosent) og skader på nervesystemet. 

Spesielt vegetarianere og veganere kan få for lite B12 gjennom kostholdet. Også eldre med ensidig kosthold og dårlig appetitt kan være utsatt. Også enkelte pasienter med forskjellige mage-tarmsykdommer kan få for lite av vitaminet.

Når man fyller opp med B12, enten gjennom omlegging av kostholdet eller gjennom kosttilskudd, vil de aller fleste bli helt uten symptomer og unngår å utvikle skader. Mange opplever å få økt energi igjen.


Opptak av B12, uten IF (Intrinsic Factor)

Det er en svært seiglivet myte at B12 ikke taes opp i det hele tatt uten IF (Intrinsic Factor). Faktum er at ca.1-4% av det du tar som kosttilskudd, taes opp gjennom “passiv diffusjon”. Det betyr at det går rett inn i blodet uten å trenge noe hjelp fra IF eller andre faktorer i fordøyelsessystemet.

Derfor er det så gledelig at også vi i Norge nå endelig får lov å ta like høye kosttilskuddsdoser som resten av verden.

I en studie fra 2016 blir det nevnt at forskning fra så tidlig som 1950-tallet viste at oralt fungerte like bra som injeksjoner, og nevner at dette allerede da ble kalt “medicines beste kept secret”. Dette er et godt eksempel på hvor seiglivet en slik myte kan være.


Ingredienser

Vann, søtstoff (Xylitol), metylkobalim (B12), surhetsregulerende middel (eplesyre), konserveringsmiddel (kaliumsorbat).

Innhold pr. døgndose (1 ml): 2000 µg metylkobalim (80 000%*)

*% av referanseinntak.


Bruk

Som kosttilskudd; ta en (1) ml daglig. Eller som anvist av lege. Bruk målestrek på pipetten og ta 0,5 ml to ganger pr. dag. Tas rett i munnen, helst i forbindelse med måltid. La væsken være under tungen noen minutter før du svelger. Ryst flasken godt først

Barn: ½ ml eller som anvist av lege.

Flasken inneholder ca. 30 døgndoser.

B12 er like trygt for voksne som for barn, men det er vanlig å justere kosttilskuddsdoser etter kroppsvekt der det ikke finnes konkret informasjon om dosering til barn.

Ved å se på hvordan Vitenskapskomiteen gjør dette, blir dosene fordelt slik i de ulike aldersgruppene:

Alder Dose Dråper
Voksne 2000 µg 28 dråper
14 - 17 år 1600 µg 22 dråper
9-13 år 1200 µg 16 dråper
3 - 9 år 600 µg 8 dråper

Denne listen viser maksimal døgndose basert på kroppsvekt. Det er ikke nødvendig å ta så høye doser hver dag for de med normalt B12 opptak eller B12 inntak fra maten. F.eks. veganere eller vegetarianere kan ha nytte av så høye doser i en periode for å få opp B12 verdiene til det man trives best med, før man kutter ned til sin individuelle vedlikeholdsdose. Ved påvist B12-mangel må behandling gjøres i samråd med lege.

Oppbevaring: tørt og ved romtemperatur. Oppbevares utilgjengelig for barn. 


Advarsler

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

En sunn livsstil og et variert og balansert kosthold er viktig. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. 

Informer legen din om bruk av produktet dersom du er under medisinsk behandling. 

   

Les merShow less
Produktdetaljer
516015
Tips & oppskrifter
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
kr 219.00
SHIFT Jod inneholder jod fra en naturlig, økologisk og bærekraftig kilde. Unik kvalitet og sporbarhet av råstoffet er sikret gjennom DNA analyser. Jod er et essensielt sporstoff som blant annet er avgjørende for at...
16 andre produkter i samme kategori:
kr 249.00
Økologisk melkesyregjæret drikk med tindved, tranebær og blåbær. Tindved inneholder antioksidanter og fettstoffer som øker fuktighet i hud og slimhinner. Den er også rik på omega-7, som finnes naturlig i kroppen, men...
kr 369.00
For å føle seg vel er det viktig med et velfungerende fordøyelsessystem. Når fordøyelsen fungerer som det skal, kan kroppen utnytte næringsstoffene den får gjennom maten du spiser. Når magen er i ulage, kan du føle...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist
kr 199.00
Vitamin B12 er et vannløselig vitamin som er spesielt viktig  for å skape energi i musklene, og for å danne røde blodlegemer. Vitaminet kan ikke lages i kroppen og må derfor tilføres gjennom kosten. Utilstrekkelig...

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn