Flytende K2 med vegansk D3 30ml

K2 har gått litt under radaren for mange, men det er et vitamin som er viktig for benbygningen og for at det ikke skal samle seg opp kalk i arteriene. K2 kan derfor bidra til å unngå både benskjørhet og hjertesykdommer. Fordi det er så få matvarer som er gode kilder til K2 og fordi kostholdet vårt har endret seg mye de siste tiårene, kan de fleste sannsynligvis ha behov for å øke inntaket av K2. 

Scroll lenger ned hvis du vil vite mer om K2.

Les mer
kr 249.00
På lager
Beskrivelse

Vitaminet vi nesten har oversett

Vitamin K er en gruppe fettløselige vitaminer som kommer i to former. K1 finnes i mørke bladgrønnsaker som grønnkål, bladkål og spinat. K2 finner vi særlig i innmat og fermentert mat, som for eksempel surkål og noen faste oster.

Mens K1 primært er viktig for blodets evne til å koagulere, har K2 en mer mangesidig funksjon i kroppen. Tidligere har vi tenkt at vi fikk tilstrekkelig K2 gjennom maten, men nå vi vet at dette ikke er tilfelle, spesielt med endringene i kostvaner de siste tiårene. I tillegg har forskere fått øynene opp for hvor viktig K2 er for at kalk ikke skal samle seg opp i blodet og heller brukes til å styrke benstrukturen.


Supervitaminet K2 

Vi vet fra før at K2 styrker bendannelsen, det vil si at den forhindrer benskjørhet. Mange store kliniske studier har dokumentert dette. Ifølge Universitetet i Oslo vet vi også at betennelsesceller i ben blir mindre aktive når man tilfører K2. 

En annen side ved K2 er at den beskytter mot åreforkalkning, fordi de såkalte fibroblastene, elastiske celler i blodårene, også blir påvirket av betennelser. De kan begynne å nedfelle kalk, som kan gi uønsket åreforkalkning - som igjen kan føre til hjerteslag, hjerteinfarkt og nyreskader. Alt som kan bidra til å redusere at kalk samler seg opp i arteriene, vil kunne redusere risikoen for hjertesykdommer.

I en stor nederlandsk studie som inkluderte mer enn 4000 personer over flere år, ble det påvist en sammenheng mellom høyt inntak av K2 og mindre kalkavleiringer i arteriene og lavere risiko for å dø av hjertesykdommer.

K2s viktigste funksjon kan derfor oppsummeres med at den hjelper kroppen å fjerne kalsiumet fra blodet og nyrene og dirigerer det ut til skjelettet.


Anbefalte mengder

I dag finnes det få offentlige kostråd om K2 og medisinsk begrunnede anbefalinger i forhold til daglig inntak av vitamin K2. Maksimalt daglig anbefalt inntak fra kosttilskudd er for tiden 200 mikrogram (µg ) og de fleste internasjonale fagfolk har anbefalt et inntak mellom 100 og 200 µg. Professor emeritus Jan Oxholm Gordeladze ved Universitetet i Oslo mener kostholdsrådene må endres og at alle vil ha nytte av å få opp K2-nivåene, spesielt de som allerede tar tilskudd av vitamin D og kalsium.


K2 i mat

Vi finner K2 særlig i innmat som lever og nyre, fermentert og modnet mat som yoghurt, surkål og rakfisk, og enkelte faste oster som gammelost og Roquefort. Andre kilder er smør fra kyr som har gresset 3-6 måneder per år, klippfisk, eggeplomme og kyllinglever. Matkilden med høyest innhold av K2 er «natto», en japansk rett laget av gjærede soyabønner.

Natto er vanskelig å få tak i her i landet, og det er kanskje heller ikke et innbydende matprodukt for norske ganer. Heller ikke innmat er noe vi spiser mye av lenger. Surkål og lagrede oster er heller ikke dagligkost. Og når andre sunne matvarer som laks og grønnsaker har veldig lav K2 og prosessert mat omtrent ingenting, er det en stor fare for å få for lite K2.

Her er en oversikt over K2 innhold i noen utvalgte råvarer.

Råvare µg/100g
Natto 939
Gåseleverpaté 370
Storfelever 263
Kyllinghjerter 142
Andefett 117
Koteletter m/ben 75
Jarlsberg 73
Indrefilet av storfe 72
Kyllinglår 60
Gamalost 54
Stilton 49
Edamer 47
Norvegia 41
Roquefort 38
Øk. eggeplomme 33
Vanlig eggeplomme 31
Regnbueørret 31
Tran 19
Gorgonzola 15
Kyllinglever 14


Mange får for lite K2

Ifølge Professor emeritus Jan Oxholm Gordeladze ved Universitetet i Oslo har det alltid har vært mangel på K2 i befolkningen i Norge. Vitaminet kan produseres av bakterier i tarmen, og tidligere trodde man at dette var nok, men nyere forskning viser at det ikke er tilfelle.

Dessuten spiser ikke Nordmenn lenger K2-rik mat som lever, surkål og innmat. Tradisjonelt har dette vært kildene til K2, i tillegg til melkeprodukter med høyt fettinnhold.

I motsetning til vitamin A, D og E, blir ikke K2 lagret lenge i kroppen. K2-mangel er derfor ikke usannsynlig med mindre du spiser mye innmat og fermentert mat. Mye tyder også på at K2-mangel øker med alderen, særlig etter at man har passert 40.

Veganere har veldig få kilder til K2.


Flytende K2 med vegansk D3

K2 og vitamin D3 har et tett samarbeid. D3 produserer proteiner involvert i benhelse, K2 aktiverer dem. Flytende K2 tas rett i munnen for økt opptakelighet.

 
Ingredienser

MCT kokosolje, MenaQ7 K2 (naturlig fremstilt menaquinon-7), vegansk D3 (kolekalsiferol fra lav). 

Innhold pr.døgndose(1ml): 

  • 200ug Vitamin K2 (*267%)
  • 20ug Vitamin D3 (*400%)

*% av referanseinntak.

Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kostråd. 


Bruk

Anbefalt daglig dose: 1ml. Bruk målstrek på pipetten og ta 0,5ml to ganger. Taes rett i munnen, gjerne sammen med fettholdig mat eller drikke. Flasken inneholder 30 døgndoser.

Oppbevaring: Tørt og ved romtemperatur. Oppbevares utilgjengelig for barn.


Advarsler

Anbefalt dagsdose bør ikke overskrides.

En sunn livsstil og et variert og balansert kosthold er viktig. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. 

Personer som bruker blodfortynnende medisiner må kontakte lege før bruk av K2.

 

 

Les mer
Produktdetaljer
844276
Tips & råd
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
kr 35.00
En nydelig mørk luksussjokolade fra Ombar med hele 90% kakao! Denne 90% kakao-baren er ment for ekte sjokoladeelskere. Laget av kun Nacional Arriba kakao fra Ecuador, kombinert med bare 10% kokosnøttsukker for en...
16 andre produkter i samme kategori:
kr 365.00
Femarelle Rejuvenate brukes av kvinner 40+ mot humørsvingninger, pms-plager, tretthet og søvnproblemer. Produktet inneholder vitaminene riboflavin (B2) og biotin (B7) som kroppen trenger og som nærer hud og hår, er...
kr 109.00
Bjäst flokker (på svensk: flingor) er en spesiell type næringsgjær (på engelsk: nutritional yeast) som ikke brukes til ølbrygging. Bjäst inneholder større mengder av B-vitaminer enn vanlig ølgjær. B-vitaminene i Bjäst...
OxyTarm, 60tabletter
-10%
Tidsbegrenset tilbud
kr 197.10 kr 219.00
For å føle seg vel er det viktig med et velfungerende fordøyelsessystem. Når fordøyelsen fungerer som det skal, kan kroppen utnytte næringsstoffene den får gjennom maten du spiser. Når magen er i ulage, kan du føle...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
KSM66 Ashwagandha
-kr 50.00
Tidsbegrenset tilbud
kr 209.00 kr 259.00
KSM66 er et klinisk dokumentert og økologisk dyrket fullspektrum ekstrakt av Ashwagandha, fra tradisjonell indisk naturmedisin. Kosttilskuddet benyttes mot stress, som ofte gjør oss urolige og uopplagte og forstyrrer...
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn