Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

SUPERNATURE Råkakao pulver 150g

Råkakao er en av naturens største kilder til antioksidanter og kan ikke helt sammenlignes med vanlig kakao. Råkakao fra kaldpressede kakaobønner er dessuten en viktig kilde til proteiner og mineraler som magnesium, jern og sink. Helsegevinstene fra råkakao, som blant annet redusert blodtrykk, bedre hjerte-/karhelse og redusert risiko for diabetes type 2, gjør at den fint kan inngå som én av 5 om dagen.

Les merVis mindre
kr 125.00
På lager
Beskrivelse

Råkakao er supermat

Kakaobønner inneholder en rekke stoffer som gjør at råkakao klassifiseres som supermat. Kakao er rik på polyfenoler, som fungerer som antioksidanter i kroppen og som kan gi bedre blodgjennomstrømning og lavere blodtrykk. Kakao inneholder flere antioksidanter pr. gram enn blåbær, gojibær, acai og rødvin.

I tillegg er råkakao rik på magnesium, jern, zink, og proteiner. Enkelte mener faktisk at mørk sjokolade teller som en grønnsak og overlege og helseguru Berit Nordstrand anbefaler faktisk mørk sjokolade som 1 av 5 om dagen.

Det er også dokumentert at kakao pga. det naturlige innholdet av aminosyren tryptofan kan virke positivt på sinnsstemtemning og humør. I en studie på eldre fra 2008 ble det dessuten påvist at inntak av mørk sjokolade ga bedre hukommelse og konsentrasjon. (ref 2008 Am J Clin Nutr).


Forskjellen på råkakao og vanlig kakao

Kaopulver blir fremstilt ved å male kakaobønner og fjerne kakaosmøret. Ved tradisjonell behandling av kakaobønner, blir bønnene først varmet opp til høye temperaturer. Dette er en teknikk som ble utviklet på 1800-tallet for å fjerne eller redusere den karakteristiske bittersmaken og for å gi pulveret en mørkere farge. Det viser seg at denne prosessen også reduserer antioksidantene i kakaobønnene med 60 - 90%. 

Råkakao derimot er fremstilt ved å kaldpresse rå kakaobønner. Bønnene blir ikke varmet opp først, bare skånsomt soltørket og fermentert. Derfor er de aller fleste næringsstoffene fra kakaoplanten intakt i det ferdige produktet.

Råkakao har beholdt de høye nivåene av planteflavonoider som har vist seg å være gunstig for hjertet ved å redusere kolesterol, unsulinresistanse og blodtrykk. Flavanoider er en type antioksidanter som beskytter kroppen mot aldring og sykdommer. 


Økologisk landbruk

Kakaobønner fra økologisk landbruk er framstilt uten kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske plantevernmidler. Det er ikke tilsatt kunstige aroma- og fargestoffer og det er strenge restriksjoner for bruk av konserveringsmidler. All bruk av genmodifiserte produkter er forbudt.


Ingredienser

Kakaopulver av økologiske Criollo-bønner. Kan inneholde spør av peanøtter og andre nøtter.

Magnesium bidrar til normal energiomsetning og til å redusere tretthet og utmattelse.

Nettovekt: 150 gram 

 
Næringsinnhold

pr. 100 g

Energi

1500 kJ/360 kcal

Fett

- hvorav mettede fettsyrer

14 g

7,8 g

Karbohydrater

- hvorav sukkerarter

19 g

1,5 g

Kostfiber 31 g
Protein 25 g
Salt 0 g
Magnesium 570 mg (152% av RI*)

 

Kan inneholde spør av peanøtter og andre nøtter.

*RI = referanseinntak

Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kostråd. 

 
Advarsel

Kan inneholde spør av peanøtter og andre nøtter.

 
Bruk

Det er enkelt å bruke råkakaopulver. Du kan tilsette det direkte i drikker, bakverk og desserter og i all annen matlaging. En fordel med kakopulver er at den er så lett å inkludere i det daglige kostholdet. 

Andre alternativer er å drysse råkakaopulver over smoothies og tilsette det i energibarer og sjokoladekuler. Se mer under «Tips & Oppskrifter».


Advarsel

Kan inneholde spør av peanøtter og andre nøtter.

  

Les merVis mindre
Produktdetaljer
843759
Tips & oppskrifter
Produktomtaler(1)
Totalvurdering
5
1 Omtale
Kvalitet
(5)
Veldig godt kakaopulver!

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn