EIMEALT håndlaget sauerkraut m/ingefær, 390 ml
Upasteurisert surkål med ingefær håndlaget i et lite fermenteringsverksted i Stavanger. Shivakraut er en sauerkraut med smak av india. Gurkemeie, ingefær og indisk curry gir et godt krydret, men ikke sterkt smaksbilde.
-
Naturlig holdbarhet
-
Lettere fordøyelig
-
Næringsstoffer som er mer tilgjengelig for kroppen
-
Unik smaksprofil med god syrlighet
-
Kortreist mat
Beskrivelse
Kraut er grønnsaker fermentert med melkesyrebakterier. Fermentering uten startkultur gir god konservering uten tilsetningsstoffer, og tilfører en unik smaksprofil med god syrlighet.
Kålen dyrkes av lokale gårder i Rogaland uten sprøytemidler.
Kraut passer som tilbehør til alt fra smørbrød og egg, til supper og middager.
Et lite lokalt fermenteringsverksted
Eimealt er et fermenteringsverksted i Stavanger som brygger kombucha og lager tradisjonelt melkesyregjærede og upasteuriserte grønnsaker. Eimealt er et gammelt slanguttrykk fra Stavanger sine en gang utallige pølsebuer. Bestilte du «ei me’ alt» fikk du gjerne ei godt grilla pølse med både lompe og brød, sennep og ketsjup, løk og rekesalat. Heidi og May Tone elsker uttrykket mye mer enn matretten, og synes det passer perfekt for visjonen om samspill og balanse mellom ernæring og smak, eller sunt og godt om du vil.
Siden 2013 har de langsomt bygget opp en kommersiell virksomhet ved siden av hjemmeproduksjonen. De har nå et lite kombuchabryggeri og et fermenteringskjøkken i Stavanger Øst. De brygger i små bryggekar, og har ennå ingen maskiner i produksjonen. Både menn, barn og gode venner har bidratt med hjelp når til og med etikettene limes for hånd.
Fermentering for helsa
Kombucha, kimchi og sauerkraut erobrer kjøkkenbenker og spisesteder over hele verden. Mat som bobler og gjærer er ikke bare trendy – det er supersunt.
Fermentering gir naturlig holdbarhet, moden smak, gjør grønnsakene lettere fordøyelige og næringsstoffene mer tilgjengelige.
Grønnsaksproduktene er upasteurisert og melkesyregjæres på naturlig vis uten startkultur. Det er godt for kroppen.
Ingredienser
Kål, ingefær, krydder (uten løk, hvitløk), havsalt. Oppbevares kjølig. Inneholder levende melkesyrebakterier. Fermentert uten startkultur.
Oppbevares kjølig.
Nettoinnhold 390 ml
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Energi | 103 kJ/ 25 kcal |
Fett | 0,1 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 0 g |
Karbohydrater | 3,3 g |
- hvorav sukkerarter | 0,1 g |
Protein | 1,1 g |
Salt | 1,0 g |
Legg til en produktomtale