EIMEALT premium kombucha med hylleblomst, 25cl
Virkelig god kombucha fra det lille fermenteringsverkstedet Eimealt i Stavanger. Dette er luksusvarianten av Kombucha som du trygt kan servere til gjester som aperitif eller som et alkoholfritt alternativ til vin. Frisk og lett sprudlende leskedrikk, drikkeklar fra flaske. Med levende melkesyrebakterier og lavt sukkerinnhold.
Eimealt økologisk kombucha med hylleblomst
Eimealt er et fermenteringsverksted i Stavanger som brygger kombucha og lager tradisjonelt melkesyregjærede og upasteuriserte grønnsaker. Eimealt er et gammelt slanguttrykk fra Stavanger sine en gang utallige pølsebuer. Bestilte du «ei me’ alt» fikk du gjerne ei godt grilla pølse med både lompe og brød, sennep og ketsjup, løk og rekesalat. Heidi og May Tone elsker uttrykket mye mer enn matretten, og synes det passer perfekt for visjonen om samspill og balanse mellom ernæring og smak, eller sunt og godt om du vil.
Siden 2013 har de langsomt bygget opp en kommersiell virksomhet ved siden av hjemmeproduksjonen. De har nå et lite kombuchabryggeri og et fermenteringskjøkken i Stavanger Øst. De brygger i små bryggekar, og har ennå ingen maskiner i produksjonen. Både menn, barn og gode venner har bidratt med hjelp når til og med etikettene limes for hånd.
Kullsyre dannes naturlig i fermenteringen, og Eimealt smakssetter lett med nordiske blomster eller bær. Kombucha har vært brygget i østasiatiske områder i uminnelige tider, og har de siste tiårene erobret vesten med kombinasjonen av god smak og velgjørende innhold.
Ingredienser
Vann, startkultur, sukker, te, hylleblomst.
Holdbarhet 5 - 7 dager i kjøleskap etter åpning.
Nettoinnhold 25cl
Bruk
Den kan drikkes som den er, eller blandes i smoothie eller drinker med og uten alkohol.
Holder 5 – 7 dager i kjøleskap etter åpning.
Næringsinnhold
Næringsinnhold per 100 g
Beskrivelse Kombucha med ingefær 250ml
Energi 105kj/25kcal
Fett 0,2g
Hvorav mettede fettsyrer 0,1g
Karbohydrater 4,4g
Hvorav sukkerarter 4,4g
Protein <0,1g
Salt <0,01g
Legg til en produktomtale