Cocosa økologisk kokossukker 500g
Laget av nektar fra kokosblomster som gir et gyldenbrunt sukker med en deilig smak med hint av karamell. Lett og praktisk å bruke. Bytt ut vanlig raffinert sukker i 1:1 forhold med kokossukker og nyt det i bakverk, smoothies, kaffe, te og mye mer. Kokossukker har en lavere glykemisk indeks og inneholder en mindre andel sukrose enn vanlig sukker.
Slik lages økologisk og uraffinert kokosblomstsukker
Cocosa kokossukker er et rent naturprodukt fra Indonesia, men de kommer ikke fra kokosnøttene, som du kanskje ville trodd. Kokossukker lages av blomstene på planten. Nektar fra blomstene høyt oppe på kokospalmene høstes først for hånd og kokes i løpet av et par timer ned til en konsentrert karamellignende sirup. Denne tørkes og males opp til et fint, gylden brunt sukker. I hele sør-øst Asia har de laget sukker på denne måten i flere hundre år. Cocosa sukker kommer fra bærekraftig og økologisk dyrkede kokospalmer.
Smak
Kokossukker har en subtil sødme, nesten som brunt sukker men med et lite hint av karamell (kokossukker smaker ikke kokos). Den runde smaken og den gyldne fargen skyldes at sukkeret ikke er raffinert. Dette er sukker rett fra naturen.
Kokossukker sammenlignet med andre søtningsmidler
Kokossukker inneholder i motsetning til vanlig, raffinert sukker, spor av vitaminer og mineraler, som jern, magnesium, sink, kalsium og kalium, samt kostfiberet inulin. Inulin gjør at den glykemiske indeksen er lavere enn for vanlig sukker. En annen fordel med kokossukker er den den gode karamelliserte smaken. Men det er viktig å huske at kokossukker inneholder nesten like mye kalorier som vanlig sukker. Brukes derfor med måte.
Ingredienser
100% økologisk, uraffinert kokossukker.
Netto innhold: 500g
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Energi | 1634 kJ/ 385 kcal |
Fett | < 0,5 g |
- hvorav mettet fett | 0,1 g |
Karbohydrater | 94 g |
- hvorav sukkerarter | 93 g |
Kostfiber | 0,8 g |
Protein | 1,4 g |
Salt | 0,28 g |
Bruk
Perfekt til baking. Enkelt og praktisk, bytt bare ut vanlig sukker i forholdet 1:1. Den fyldige og runde karamellsmaken er perfekt i cookies og kaker. Bruker du sukker på frokostblandingen eller grøten, er kokossukker tingen. Men kokossukker er veldig allsidig og kan brukes i desserter, varme drikker og egentlig i alle oppskrifter med vanlig sukker.
Advarsler
Selv om den glykemiske indeksen er lavere (35) enn vanlig sukker, er kaloriinnholdet nesten like høyt. Kokosblomstsukker bør nytes med måte.
Legg til en produktomtale