Solaray Kalsium 120 kpsl

Kalsium er et mineral som må tilføres gjennom mat og drikke. Behovet varierer gjennom livet, men det største kalsiumbehovet finner vi hos ungdommer i vekst, og hos gravide og ammende. For lav tilgang på kalsium kan knyttes til flere alvorlige helseproblemer.

Solaray Kalsium er organisk bundet til sitronsyre for godt opptak i kroppen. Inneholder mineralrike urter som kan bidra til å støtte kalsiumopptaket i kroppen. Vegetabilsk.

Scroll ned for å lese mer om Kalsium.

Les mer
kr 194.65 kr 229.00
På lager
Merke:
Beskrivelse

Kalsium for benbygningen, og mer.

Kalsium utgjør 1,5 – 2 % av kroppsvekten vår og omtrent 99 % av kalsiumen finner vi i skjelett og tenner. Kalsium bidrar ikke bare til oppbyggingen av normale tenner og skjelett, den har flere viktige oppgaver i kroppen. Støtter blant annet nerve og muskelfunksjonen i kroppen vår. I tillegg bidrar kalsium til at fordøyelsesenzymer fungerer normalt.

Når det ikke er nok kalsium i blodet, begynner kroppen å hente kalsium fra skjelettet og det er dette som etter hvert kan lede til benskjørhet.

Det er holdepunkter for å si at tilskudd med 500-1000 mg kalsium per dag kan redusere aldersbetinget bentap til en viss grad hos postmenopausale kvinner (Kilde: Helsedirektoratet.no) 

Kalsiumbehovet varierer med alderen. Barn og unge trenger kalsium for normal vekst og utvikling av skjelett og tenner, mens voksne trenger tilførsel av kalsium for å vedlikeholde et sterkt skjelettet og sørge for nok kalsium til andre oppgaver i kroppen. Anbefalingene for kalsiuminntak under graviditet og amming er noe økt. Under graviditet tilpasser kroppen seg, slik at mengden kalsium som kroppen tar opp fra maten er høyere enn vanlig. Likevel er det viktig å passe på at kalsiumtilførselen er noe økt. Under amming vil barnet få tilført kalsium gjennom morsmelken, og behovet er derfor økt for å ha nok til både mor og barn.


Sunn livsstil motvirker nedbrytningen av benbygningen

Det er heldigvis mye vi kan gjøre for å motvirke beinskjørhet. Det viktigste er en sunn livsstil med sunn mat, ingen tobakk, moderat inntak av alkohol og massevis av trening. Når man trener, ødelegger man mikrostrukturer i knoklene, og da reparerer kroppen knoklene og gjør dem sterke igjen. Andre faktorer kan også påvirke på kalsiumlagrene i kroppen, blant annet trenger vi D-vitamin.


Kosthold ved laktoseintoleranse

Ved laktoseintoleranse passerer laktose (melkesukker) ufordøyd gjennom tynntarmen og videre til tykktarmen som følge av lav aktivitet av laktase (enzym som skal bryte ned laktose).  I tykktarmen blir laktose nedbrutt av bakterier og denne prosessen kan gi luftsmerter og endret avføring.  

Laktose finnes bare i melkeprodukter og produkter der melk er en viktig ingrediens. Personer med laktoseintoleranse bør innta tilstrekkelige mengder meieriprodukter med lavt laktoseinnhold, som faste hvite oster, laktosefrie- og/eller laktosereduserte produkter.

Å dekke kalsiumbehovet uten å innta meieriprodukter kan være vanskelig. Man bør da bruke kalsiumberikede plantemelkprodukter. Det kan være behov for tilskudd av andre vitaminer og mineraler, f.eks B12 og jod.


Bruk

Anbefalt døgndose: 2-3 kapsler daglig med mat eller drikke.

Oppbevares tørt og i romtemperatur.

Oppbevares utilgjengelig for barn. 


Ingredienser

Kalsiumsitrat, vegetabilsk kapsel (hydroksypropylmetylcellulose, gellangummi, kaliumacetat), antiklumpemiddel (magnesiumsalter av fettsyrer), løvetannrot (Taraxacum officinale), persilleblad (Petroselinum crispum), grønn engelsk karse (Rorippa nasturtium-aquaticum).

Innhold per anbefalt døgndose:

2 kapsler % av RI*
Kalsium 500 mg 63%


*RI = Referanseinntak 

Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kostråd.

 
Advarsel

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

En sunn livsstil og et variert og balansert kosthold er viktig. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. 

Informer legen din om bruk av produktet hvis du er under medisinsk behandling.

 

 

Les mer
Produktdetaljer
632993
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
kr 199.00
Vitamin B12 er et vannløselig vitamin som er spesielt viktig  for å skape energi i musklene, og for å danne røde blodlegemer. Vitaminet kan ikke lages i kroppen og må derfor tilføres gjennom kosten. Utilstrekkelig...
16 andre produkter i samme kategori:
kr 365.00
Femarelle Rejuvenate brukes av kvinner 40+ mot humørsvingninger, pms-plager, tretthet og søvnproblemer. Produktet inneholder vitaminene riboflavin (B2) og biotin (B7) som kroppen trenger og som nærer hud og hår, er...
kr 199.00
Vitamin B12 er et vannløselig vitamin som er spesielt viktig  for å skape energi i musklene, og for å danne røde blodlegemer. Vitaminet kan ikke lages i kroppen og må derfor tilføres gjennom kosten. Utilstrekkelig...
kr 199.00
Vitamin C pulver inneholder sitrusekstrakt, acerola og nype og er rik på bioflavonoider. Brukes når du trenger å styrke immunforsvaret. Pulveret er syrenøytralt og derfor skånsomt for magen. Les mer c-vitaminer...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
KSM66 Ashwagandha
-kr 50.00
Tidsbegrenset tilbud
kr 209.00 kr 259.00
KSM66 er et klinisk dokumentert og økologisk dyrket fullspektrum ekstrakt av Ashwagandha, fra tradisjonell indisk naturmedisin. Kosttilskuddet benyttes mot stress, som ofte gjør oss urolige og uopplagte og forstyrrer...
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn