Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

NATUR DROGERIET tørket burrerot, 100g

Tørket burrerot, brukes som te. Har i århundrer vært kjent for sine rensende, mildt avførende og lett vanndrivende egenskaper. Burdock te har lenge vært brukt i tradisjonell kinesisk folkemedisin. Burdock root contains vitamins, minerals, and antioxidants that are shown to improve health.

  • Lindring ved ved hoste og forkjølelse•    Kan opprettholde normal leverfunksjon

  • Kan virke lett vanndrivende

  • Kan lindre smerter

  • Vegansk

  • Koffeinfri

Les merVis mindre
kr 94.00
På lager
Beskrivelse

Storborre i urtemedisin

Storborre er en høy, toårig urt med store, hjerteformede blad og med lilla blomster om våren og høsten. Roten er en inntil 30 cm lang og 5 cm tykk pælerot som inneholder mye karbohydrater.     Planten er utbredt over store deler av Europa og Vest-Asia og er relativt vanlig rundt Oslofjorden og deler av innlandet. 

I tradisjonell medisin er det de mørke røttene - ikke selve planten - som gir helsegevinster. Den helbredende virkningen til storborre var kjent allerede i oldtiden. I det første århundre anbefalte den romerske legen Celsus å male opp roten og blande med vin mot giftige bitt.

1100-tallets medisinske kompendium, Trotula, nevner burdockrot som ingrediens i et preparat kalt populeon som skulle hjelpe mot feber.

Storborrerot inneholder inulin, slimstoffer, garvestoff og flyktige oljer. Green Screened™-merket symboliserer en omfattende kvalitetskontroll. 

Mange er overrasket over å høre at Storborrerot, eller burdock, er spiselig mat, både tilberedt og rå. I Japan er storborrerot like vanlig på markedet som poteter er i Vesten. Den klassiske japanske retten kjent som Kinpira gobo har stekt burrerot kombinert med gulrøtter, selv om røttene også legges til miso supper, risretter og stir-fries. De unge bladene og blomstene kan dampes som en grønnsak eller legges rå til salater. Mens roten gir en søt og skarp smak, smaker bladene og blomstene svært lik en av sine botaniske fettere - artisjokken.


Burrerot-te

1 strøken teskje per kopp kokende vann. Trekketid 5-10 min. Siles med tefilter. 1 kopp til hvert måltid.

For å lage is-burrerot-te, bruk to teskjeer tørket rot i kaldt vann. Oppbevares i kjøleskap i minst 10 minutter eller så lenge som ønsket.

Burrerot-te er ikke en te i tradisjonell forstand, da det ikke er laget av bladene på Camellia sinensis planten, som svart te eller grønn te. Det brygges ved hjelp av deler av burrerotplanten, som ikke inneholder koffein. Som sådan er burrerot-te koffeinfri.


Ingredienser

Burrerot

Inneholder 100 gram

 

 

Les merVis mindre
Produktdetaljer
771942
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn