GOODLIFE Extra Virgin kokosolje 400g
Kaldpresest jomfru-kokosolje som er velegnet til all slags matlaging.
-
Kaldpresset
-
Keto-vennlig
-
Biodynamisk
-
Økologisk
Beskrivelse
Goodlife Extra Virgin kokosolje er en kaldpresset, økologisk og biodynamisk kokosolje. Kokosolje kan brukes til all slags matlaging, men er også velegnet til såre lepper, som fuktighetskrem, eller som helt naturlig sminkefjerner.
Obs! Kokosolje blir flytende ved 24° C.
Hva er Extra Virgin kokosolje?
All kokosolje er presset ut av fruktkjøttet i kokosnøtten. Det store skillet går egentlig mellom raffinert og uraffinert (normalt kalt extra virgin) kokosolje.
I raffinert kokosolje tørkes først kokskjøttet før pressing og oljen varmes deretter opp og filtreres. Det ferdige produktet er lukt- og smaksnøytralt og tåler høyere temperaturer.
I extra virgin kokosolje derimot kaldpresses oljen direkte fra fersk kokoskjøtt. Denne oljen er derfor mindre prosessert og heller ikke helt nøytral i smaken, den har en anelse tropisk smak.
Innen 2 timer etter at kokosnøtten åpnes, utvinnes oljen gjennom en sentrifugeringsteknologi som på en enestående måte bevarer den nydelige smaken og duften av kokos, tillegg til det brede næringsspekteret: Laurinsyre, caprinsyre, caprylsyre, vitaminer, mineraler og anti-oksidanter som beskytter oljen og gir den naturlig lang holdbarhet og stabilitet. Extra Virgin gir deg hele spekteret av kokosoljens fordeler; benytt den som kosttilskudd eller som matolje.
Stekeoljer og margarin er også hovedårsaken til at vi får i oss for mye omega 6 i forhold til omega 3, noe som igjen knyttes til livsstilssykdommer. Velger du derimot kokosolje til i matlagingen, til baking og som smøring på brødskiven – unngår du å forstyrre denne balansen.
At kokosoljen er økologisk betyr bl.a. at den er fremstilt uten bruk av kjemisk-syntetiske plantevernmidler.
Ingredienser
Økologisk uraffinert kokosolje.
Nettoinhold: 400 g
Næringsinnhold
æringsdeklarasjon per 100 g
Pr. 100g | |
Energi | 3760 kJ/ 900 kcal |
Fett | 100 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 91 g |
Karbohydrater | 0 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |
Bruk
Extra Virgin kokosolje tåler ikke like høye temperaturer som den raffinerte versjonen, men den beholder fint alle sine egenskaper opp til 175 grader, så i matlaging med moderate temperaturer og der det ikke er avgjørende at oljen er lukt- og smaksfri, er den et fint alternativ.
Mange bruker kokosolje til mer enn matlaging. Faktum er at kokosolje brukes mye som ingrediens i kosmetikk som sjampo og fuktighetskremer og det derfor ikke så rart at mange har oppdaget at kokosolje gjør gode ting for hår og hud. Årsaken er at kokosolje gir fuktighet og dessuten har den en evne til å trenge helt inn i hårstrået og forebygger proteintap.
Legg til en produktomtale