RENÉE VOLTAIRE Næringsgjær 60g
Vegansk og inaktiv næringsgjær som en ekstra smakstilsetning når du lager mat – et alternativ til parmesanost for veganere! Godt å drysse på pasta og grønnsaker, eller å blande inn i en cashewnøttsaus for å få den gode ostsmaken og konsistensen.
- Vegansk
- Glutenfri
- Beriket med B12
- Beriket med sink
- Naturlig umamismak
- Ostelignende smak
Næringsgjær, ikke helt det samme som vanlig gjær
Næringsgjær er av gjærtypen Saccharomyces cerevisiae, den samme typen gjær som brukes til å bake brød og brygge øl. Men selv om øl-, bake- og næringsgjær teknisk sett er laget av samme gjærtype, er de svært forskjellige produkter.
Bakegjær kjøpes levende og brukes til å heve bakst. Gjæren blir drept under matlaging, men tilfører en karakteristisk, gjæraktig smak til brødbaksten.
Ølgjær kan kjøpes levende og brukes til å brygge øl. De døde gjærcellene som er igjen fra bryggeprosessen kan konsumeres som et kosttilskudd, men har en veldig bitter smak.
Næringsgjær blir fremstilt spesielt for å brukes som et matprodukt. Gjærcellene blir drept under produksjon og sd ikke levende i sluttproduktet. Den brukes til matlaging og har en ostete, nøtteaktig eller salt smak.
For å produsere næringsgjær dyrkes S. cerevisiae-celler i flere dager på et sukkerrikt medium som melasse. Gjæren deaktiveres deretter med varme, blir så høstet, vasket, tørket, smuldret og pakket for distribusjon.
Det finnes to typer næringsgjær; beriket og ikke-beriket.
- Ikke-beriket: Denne typen inneholder ingen tilsatte vitaminer eller mineraler. Den inneholder bare vitaminer og mineraler som er naturlig produsert av gjærcellene når de vokser.
- Beriket: Denne typen inneholder syntetiske vitaminer tilsatt under produksjonsprosessen for å øke næringsinnholdet. Hvis vitaminer er lagt til gjæren, vil de bli inkludert i ingredienslisten.
- Beriket næringsgjær, som Renée Voltaire sin, er den vanligste typen tilgjengelig for salg. Opprinnelsesland: Estland
Allsidig og næringsrik
Næringsgjær har en litt oste- og nøtteaktig umami smak og er et supert vegansk alternativ til den klassiske parmesanosten. Denne inaktive gjæren er både et kosttilskudd og en smakstilsetning. Den beriker maten med B-vitaminer, sink og ekstra protein, samtidig som det er et moderne og allsidig krydder for de fleste retter. Og for de mer bevisste kokkene.
Bruk
Anvendes som smakstilsetter i matlaging. Har en smak av umami og ost.
Oppbevaring: Oppbevares tørt, kaldt og i godt forseglet originalemballasje
Ingredienser
Næringsgjær
Næringsinnhold
per 100 g:
Energi: 1450 kJ / 340 kCal
Fett: 5 g
Hvorav mettet fett: 0,7 g
Karbohydrater :37 g
Hvorav sukkerarter 12 g
Kostfiber: 12 g
Protein: 51 g
Salt: 0,18 g
Jern: 5 mg (36 %)
Sink: 120 mg (1200 %)
Tiamin (B1): 45 mg (4100 %)
Riboflavin (B2): 18 mg (1300 %)
Niacin: 341 mg (2100 %)
Pantotensyra (B5): 140 mg (2300 %)
Pyridoksin (B6): 34 mg (2400 %)
Biotin: 196 μg (390 %)
Folinsyre: 4400 μg (2200 %)
Kobalamin (B12): 44 µg (1800%)
Legg til en produktomtale