Cocosa MCT olje 100 ml

Cocosa MCT er en smaksnøytral olje utvunnet naturlig fra ren kokos. Oljen gir deg rask energi og er perfekt for deg som er aktiv og trenger mye tilførsel av energi eller du ønsker å kutte ned på karbohydrater og likevel få tilført tilstrekkelig energi. MCT olje bidrar til normal forbrenning og stabilt blodsukker. 

Den kan brukes i salatdressinger, smoothies, shakes og varme drikker som f.eks. kaffe. 

Les merShow less
kr 99.00
På lager
Merke:
Beskrivelse

MCT olje

Cocosa MCT olje er fremstilt fra ferske kokosnøtter. MCT består av mellomlange mettede fettsyrer (Medium Chain Triglycerides), som finnes naturlig i bl.a. kokos. Dette er fett som består av kortere molekylkjeder med færre karbonatomer enn annet fett, og MCT olje fordøyes derfor lettere av kroppen.  Fordi MCT består av kortere kjeder enn annet fett, transporteres de direkte til leveren og kroppen er ikke avhengig av at de må omdannes før de blir brukt som energikilde. 

Flere undersøkelser antyder positive helsegevinster ved bruk MCT. Brukt riktig, er det mulig at MCT oljer kan bidra til vektkontroll fordi de kan gi økt metthetsfølelse og for personer som sverger til lavkarbodietter, kan MCT oljer være en godt alternativ til rask energi for både kroppen og hjernen. Andre undersøkelser har antydet at MCT oljer kan ha antibakteriell effekt, bidra til å stabilisere blodsukkernivåene og gi bedre korttidshukommelse for å nevne noe. Selv om dette er lovende resultater, trenger vi likevel mer dokumentasjon og større undersøkelser før vi kan si noe sikkert om disse helsegevinstene. Og uansett bør du tenke på at MCT olje er mettet fett med høyt kaloriinnhold og må derfor ikke overdrives i kostholdet. 

Bruk

MCT olje er en farge- og luktløs olje og passer fint til salatdressinger, smoothies og shaker. Det er superlett å tilsette Cocolsa MCT i drikker eller i maten. Men den passer ikke til steking. 

Anbefalt dose er gjerne fra en halv til to spiseskjeer, 1 – 2 ganger daglig. Begynn forsiktig, med en halv spiseskje om dagen for å se hvordan fordøyelsessystemet reagerer. MCT kan virke lakserende, så start rolig. 

Og ikke glem at MCT er flytende fett og at én spiseskje (15 ml) tilsvarer 128 kalorier. 

Kan oppbevares i romtemperatur

Ingredienser

Mellomlange tirglyserider fra vegetabilske oljer (fettsyrer 82% (kokos), glyserol 18% (raps)).

 

Næringsinnhold

Pr. 100 ml Pr. 15 ml
Energi 3500 kJ/850 kcal 525kJ / 128 kcal
Fett 94 g 14 g
- hvorav mettede fettsyrer 94 g 14 g
Karbohydrater 0 g 0 g
Protein  0 g 0 g
Salt 0 g 0 g

 

Les merShow less
Produktdetaljer
459421
Tips & råd
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
kr 249.00
Økologisk melkesyregjæret drikk med tindved, tranebær og blåbær. Tindved inneholder antioksidanter og fettstoffer som øker fuktighet i hud og slimhinner. Den er også rik på omega-7, som finnes naturlig i kroppen, men...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist
kr 99.00
Cocosa MCT er en smaksnøytral olje utvunnet naturlig fra ren kokos. Oljen gir deg rask energi og er perfekt for deg som er aktiv og trenger mye tilførsel av energi eller du ønsker å kutte ned på karbohydrater og...

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn