ØKOSJOKOLADE kakaomasse 400g
Med de rå kakaoproduktene fra Økosjokolade kan du lage din egen sjokolade akkurat slik du vil ha den. Ved å lage sjokoladen selv, beholder du mye mer av næringen i kakaoen, og står helt fritt til å velge hvilken søtning du ønsker. Kakaomasse er laget av pressede kakaobønner som stivner til en hard masse og blir deretter delt opp i mindre biter for at den skal være enklere å jobbe med.
Kakaomasse
Kakaomasse består av 100% kakaonibs som er oppmalt. Under oppmalingsprosessen blir kakaomassen flytende på grunn av friksjonen før den igjen blir avkjølt til hard kakaomasse med et smeltepunkt på ca. 32° C. Kakaomasse er basis for det meste av sjokolade man finner i butikken (hvit sjokolade er basert på kakaosmør).
Alle Økosjokolades kakaoprodukter er laget av rå kakaobønner som kun er skånsomt tørket, og dermed har mye mer av det opprinnelige høye næringsinnholdet intakt.
Råkakao er supermat
Kakaobønner inneholder en rekke stoffer som gjør at råkakao klassifiseres som supermat. Kakao er rik på polyfenoler, som fungerer som antioksidanter i kroppen og som kan gi bedre blodgjennomstrømning og lavere blodtrykk. Kakao inneholder flere antioksidanter pr. gram enn blåbær, gojibær, acai og rødvin. I tillegg er råkakao rik på magnesium, jern, zink, og proteiner. Enkelte mener faktisk at mørk sjokolade teller som en grønnsak og overlege og helseguru Berit Nordstrand anbefaler faktisk mørk sjokolade som 1 av 5 om dagen.
Crillo kakaobønner – kakaoens Rolls Royce
Det finnes tre hovedtyper av kakaobønner som blir brukt til å lage kakao og sjokolade og de gir svært ulike smaksopplevelser. Criollo er den høyest verdsatte smaksmessig (mindre bitter og mer aromatisk). Den er vanskelig å dyrke, og dermed også den dyreste. Under 10% av verdens sjokolade lages med Criollo kakaobønner.
Alle kakaoproduktene fra Økosjokolade er laget av Criollo kakaobønner fra små farmer i Peru som driver økologisk og etter fairtrade-prinsipper.
Forskjellen på råkakao og vanlig kakao
Råkakaopulver blir fremstilt ved å male kakaobønner og fjerne kakaosmøret. Ved tradisjonell behandling av kakaobønner, blir bønnene først varmet opp til høye temperaturer. Dette er en teknikk som ble utviklet på 1800-tallet for å fjerne eller redusere den karakteristiske bittersmaken og for å gi pulveret en mørkere farge. Det viser seg at denne prosessen også reduserer antioksidantene i kakaobønnene med 60 - 90%.
Råkakao derimot er fremstilt ved å kaldpresse rå kakaobønner. Bønnene blir ikke varmet opp først, bare skånsomt soltørket og fermentert. Derfor er de aller fleste næringsstoffene fra kakaoplanten intakt i det ferdige produktet. Råkakao har beholdt de høye nivåene av planteflavonoider som har vist seg å være gunstig for hjertet ved å redusere kolesterol, unsulinresistanse og blodtrykk. Flavanoider er en type antioksidanter som beskytter kroppen mot aldring og sykdommer.
Økologisk landbruk
Kakaobønner fra økologisk landbruk er framstilt uten kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske plantevernmidler. Det er ikke tilsatt kunstige aroma- og fargestoffer og det er strenge restriksjoner for bruk av konserveringsmidler. All bruk av genmodifiserte produkter er forbudt.
Ingredienser
100% rå kakaomasse produsert av økologiske Criollo kakaobønner.
Nettovekt: 200 gram
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Fett | 54,3 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 32 g |
Karbohydrater | 10,8 g |
- hvorav sukkerarter | 0 g |
Kostfiber | 15,9 g |
Protein | 13,6 g |
Bruk
Kan spises som de er, blandes i sjokoladen, i smoothies eller i kaker.
Legg til en produktomtale