Flytende Melatonin, 5 x 30 ml

Melatonin er hormonet som styrer døgnrytmen vår. Det produseres i hjernen og hjelper oss å sovne. Melatonin er nå endelig også godkjent som kosttilskudd i Norge og kan tas ved lettere søvnløshet og innsovningsproblemer. 

Fri frakt på denne pakken !

  •  Bidrar til kortere innsovningstid
  •  Flytende kosttilskudd gir økt opptak
  •  Med målsetrek på pipetten som gjør det enkelt å dosere
  •  Egnet for veganere
Les merShow less
kr 799.00 kr 995.00
Denne pakke inneholder
Beskrivelse

Melatonin og døgnrytmen

Dypt, midt inne i hjernen sitter epifysen, en bitteliten kongleformet kjertel som har en viktig rolle for søvnen vår. Epifysen produserer og skiller nemlig ut hormonet melatonin. Dette hormonet styrer døgnrytmen vår. Normalt produserer epifysen mer melatonin om kvelden. Nivåene øker som regel når solen går ned og går tilsvarende tilbake når solen står opp. Om kvelden, når produksjonen av melatonin er på sitt høyeste, blir vi trette og får lyst til å sove. 

Melatonin får deg ikke til å sove i seg selv, men gjør deg avslappet og forbereder hjernen og kroppen på å sove. 

Les mer om helseeffekten av en god natts søvn her.


Melatonin som kosttilskudd 

De fleste produserer tilstrekkelig mengder melatonin selv, men man kan prøve melatonin som kosttilskudd i en kort periode hvis du plages med søvnløshet, trenger hjelp for å komme deg gjennom jetlag eller du er b-menneske og trenger å komme deg i seng tidligere av hensyn til jobb eller skole. 

Melatonin som flytende kosttilskudd kan for noen gi en bedre effekt enn i tablettform. Flytende tilskudd trenger ikke å gå via leveren, men tas opp i slimhinnen i munnhulen og går rett inn i blodbanen. 


Hvor bra fungerer det?

Alle kan reagere forskjellig både på medisiner og kosttilskudd, så også for melatonin. Den fungerer for noen men kanskje ikke for alle. Mange studier konkluderer med at melatonin som tilskudd fungerer bra spesielt for personer som bruker lang tid på å sovne og at det kan forbedre søvnkvaliteten, men ikke nødvendigvis hjelpe deg å sove lenger. Andre studier har ikke klart å påvise sammenhenger. Generelt trengs det sannsynligvis mer forskning for å avdekke hvem som kan ha nytte av melatonin som tilskudd. 


Ingredienser

Vann, søtstoff (xylitol, glyserin), melatonin, surhetsregulerende middel (eplesyre).

Inneholder søtstoff. Overdrevent inntak kan ha avførende virkning.

Innhold pr døgndose (0,5ml): 1mg melatonin.


Bruk

Anbefalt daglig dose: 0,5ml. Bruk målestrek på pipetten. Flasken inneholder 60 døgndoser. Taes rett i munnen, 30 minutter før leggetid.

Ikke til barn under 3 år.

Oppbevaring: Tørt ved romtemperatur og utilgjengelig for barn.

Les mer under fanen Tips & råd.


Advarsler

Anbefalt dagsdose bør ikke overskrides.

Ikke til barn under 3 år.

En sunn livsstil og et variert og balansert kosthold er viktig. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. 

Kontakt lege ved langvarige søvnproblemer.

Unngå melatonin hvis du er gravid, ammer, har en autoimun sykdom eller lider av depresjoner. Snakk med legen din hvis du har diabetes eller høyt blodtrykk. 

 

Les merShow less
Produktdetaljer
759278
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
16 andre produkter i samme kategori:
kr 1,099.00
Unikt formet for å følge kroppens naturlige konturer. Det ergonomiske designet bidrar til å justere ryggsøylen din slik at du får behagelig hode- og nakkestøtte.  Puten er laget av det samme unike materialet som i...
kr 199.00
For dårlig søvn går ut over både overskudd og humør. Ifølge Helsedirektoratet sliter en av tre nordmenn ukentlig med søvnen. Men nå er nøkkelen til en god natts søvn her, og du kan endelig få den reseptfritt i Norge....
kr 99.00
Ren eterisk olje kaldpresset fra appelsinskall. Varm, floral sitrusduft. Går godt sammen med lavendel, neroli/appelsinblomst og mandarin. Fra skallene på brasilianske appelsiner.  Beroligende / trøstende, letter...
kr 359.00
Femarelle Rejuvenate brukes av kvinner 40+ mot humørsvingninger, pms-plager, tretthet og søvnproblemer. Produktet inneholder vitaminene riboflavin (B2) og biotin (B7) som kroppen trenger og som nærer hud og hår, er...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn