ØKOSJOKOLADE kakaobønner 200g
Hele kakaobønner med skall fra Økosjokolade, som har en hel serie med ingredienser som lar deg lage din egen sjokolade akkurat som du ønsker den. Disse rå, økologiske Crillo kakaobønnene kan knuses og blandes i sjokoladen. Men de kan også blandes i smoothies eller i kaker. Eller de kan spises som de er eller dyppes i litt lønnesirup.
Her får du kakaobønnene så ferske, rå og ubehandlet som det er mulig å få dem med alle næringsstoffer intakt!
Crillobønner
Criollo er en type kakao som var i ferd med å dø ut og det fortsatt en ganske sjelden kakaotype som bare utgjør 0,001% av den totale kakaoproduksjonen i verden. Likevel er kvaliteten overlegen med en rund og søt smak uten harske tanniner.
Alle Økosjokolades kakaoprodukter er laget av rå kakaobønner som kun er skånsomt tørket, og dermed har mye mer av det opprinnelige høye næringsinnholdet intakt. Alle kakaoproduktene fra Økosjokolade er laget av Criollo kakaobønner fra små farmer i Peru som driver økologisk og etter fairtrade-prinsipper.
Råkakao er supermat
Kakaobønner inneholder en rekke stoffer som gjør at råkakao klassifiseres som supermat. Kakao er rik på polyfenoler, som fungerer som antioksidanter i kroppen og som kan gi bedre blodgjennomstrømning og lavere blodtrykk. Kakao inneholder flere antioksidanter pr. gram enn blåbær, gojibær, acai og rødvin. I tillegg er råkakao rik på magnesium, jern, zink, og proteiner. Enkelte mener faktisk at mørk sjokolade teller som en grønnsak og overlege og helseguru Berit Nordstrand anbefaler faktisk mørk sjokolade som 1 av 5 om dagen.
Forskjellen på råkakao og vanlig kakao
Råkakaopulver blir fremstilt ved å male kakaobønner og fjerne kakaosmøret. Ved tradisjonell behandling av kakaobønner, blir bønnene først varmet opp til høye temperaturer. Dette er en teknikk som ble utviklet på 1800-tallet for å fjerne eller redusere den karakteristiske bittersmaken og for å gi pulveret en mørkere farge. Det viser seg at denne prosessen også reduserer antioksidantene i kakaobønnene med 60 - 90%.
Råkakao derimot er fremstilt ved å kaldpresse rå kakaobønner. Bønnene blir ikke varmet opp først, bare skånsomt soltørket og fermentert. Derfor er de aller fleste næringsstoffene fra kakaoplanten intakt i det ferdige produktet. Råkakao har beholdt de høye nivåene av planteflavonoider som har vist seg å være gunstig for hjertet ved å redusere kolesterol, unsulinresistanse og blodtrykk. Flavanoider er en type antioksidanter som beskytter kroppen mot aldring og sykdommer.
Økologisk landbruk
Kakaobønner fra økologisk landbruk er framstilt uten kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske plantevernmidler. Det er ikke tilsatt kunstige aroma- og fargestoffer og det er strenge restriksjoner for bruk av konserveringsmidler. All bruk av genmodifiserte produkter er forbudt.
Ingredienser
100% økologiske Criollo kakaobønner med skall.
Nettovekt: 200 gram
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Energi | 465 kcal |
Fett | 35 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 22 g |
Karbohydrater | 8,5 g |
- hvorav sukkerarter | 0 g |
Kostfiber | 32,2 g |
Protein | 13,1 g |
Bruk
Kan spises som de er, blandes i sjokoladen, i smoothies eller i kaker.
Legg til en produktomtale