Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Steviadrops vanilje 30ml

Steviaekstrakt er et naturlig og trygt søtningsmiddel som utvinnes fra bladene på Stevia-planten. Det er 200 ganger så søtt som sukker, men inneholder ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret. Tilsett både sødme og smak til mat og drikke helt kalorifritt med Stevia drops. Fem dråper tilsvarer omtrent 1 ts vanlig sukker. Steviadråper er veldig praktisk.

Scroll litt lenger ned for mer nyttig informasjon om stevia og fordelene med å redusere sukkerforbruket.

Les merShow less
kr 69.00
På lager
Beskrivelse

De viktigste fordelene med Steviadråper:

  • Naturlig og trygt søtningsmiddel 
  • Ingen kalorier
  • Ingen karbohydrater
  • Påvirker ikke blodsukkeret
  • Skader ikke tennene


Gode grunner til å kutte ned på vanlig sukker 

For mye sukker betyr økt risiko for overvekt, diabetes 2 og hjerte- og karsykdommer. Helsedirektoratet anbefaler at maks 10% av kaloriinntaket skal komme fra tilsatt sukker. Særlig barn og unge ligger langt over dette nivået. Les mer om helserisikoen knyttet til for mye tilsatt sukker i kostholdet her.


Hva er egentlig Stevia og hvordan fremstilles det?

Stevia er en plante som vokser naturlig i Sør-Amerika og Asia. Bladene på planten inneholder såkalte stevioglysider, som gir en konsentrert søtsmak. Den sveitsiske botanikeren Moisés S. Bertoni oppdaget plantens egenskaper i 1901, men sannsynligvis ble Stevia brukt av urfolket i Sør-Amerika som søtningsmiddel i mat og medisin flere hundre år før de første europeerne kom til kontinentet på 1500-tallet. 

Steviaekstrakt utvinnes naturlig ved at tørkede blader fra planten bløtlegges i vann, renses og filtreres. Det endelige produktet er 200 – 300 ganger mer konsentrert enn vanlig sukker og inneholder ingen kalorier og påvirker heller ikke blodsukkeret. 


Er Stevia trygt?

EU godkjente stevia til bruk i næringsmidler i desember 2011. Etter å ha sluppet gjennom EØS-nåløyet, ble Stevia godkjent som nytt tilsetningsstoff også i Norge i september 2012. Før godkjennelsen ble en rekke studier og tester gjennomført for å være sikker på at stevioglycider ikke kunne ha noen skadelige virkninger. 

Basert på disse studiene kan vi med sikkerhet si at Stevia er en trygg matvare uten negative bivirkninger. Stevia virker heller ikke lakserende, som en del kunstige søtningsmidler.

Likevel har EFSA (Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygget) fastsatt en øvre grense for akseptabelt daglig inntak (ADI) for steviolglykosider til 4 mg per kg kroppsvekt per dag. Dette er det samme som Verdens Helseorganisasjon (WHO) kom frem til i 2008. Dette tilsvarer mellom 4 og 9 teskjeer av ekstraktet, avhengig av kroppsvekt. 


Hva med Stevia og barn?

Stevia er et rent naturprodukt. Det er fri for kalorier, har ingen innvirkning på blodsukkeret og skader ikke tennene. Selv små mengder med Stevia dekker barns behov for sødme.

Men barn har lavere vekt og kan derfor raskere komme over anbefalt mengde. Selv om Steviaekstrakt er ufarlig, er det anbefalt å følge med på hvor mye stevia barna dine får i seg. En voksen kan f.eks. innta stevia som tilsvarer 45 teskjeer sukker pr dag, mens barn, fordi de veier mindre, når det anbefalte maksnivået raskere.

Et barn som veier halvparten av en voksen person, kan trygt innta halvparten av en voksen. Stevia skal være skrevet på innholdsfortegnelsen på matvarer og drikkevarer, så det skal være enkelt å sjekke. Du vil finne det benevnt enten som Steviaglykosider, Steviol glycosides eller med e-nummeret “E 960”.


Stevia vs. Sukrin

Mange lurer på hva forskjellen er mellom Stevia og Sukrin. Begge er naturlige søtningsmidler uten kalorier og uten påvirkning på blodsukkeret. Sukrin er laget av sukkeralkoholet erythritol, mens Sukrin Gold er blanding av erythritol, tagatose, glyserol, maltekstrakt og stevia.  Noen foretrekker Sukrin eller Sukrin Gold fordi det minner mest om sukker i måten det brukes på og det er lettere å erstatte disse  i oppskrifter. Fordelen med Steviadråper er at de enda enklere å bruke, de løser seg umiddelbart opp i drikker og desserter. Sukrin, Tagatesse og Steviadråper utfyller hverandre godt.


Lage stevia selv

Stevia selges som potteplante, og man kan bruke bladene direkte for å søte drikker eller tørke bladene og bruke dem som tilsetning i matlagingen.


Ingredienser

Aroma, søtstoff: steviolglykosider, 

 

Næringsinnhold

Pr. 100 g
Energi 0 kcal
Fett 0 g
Karbohydrater 0 g
Protein 0 g
Salt 0 g

 

Bruk

Med noen få dråper kan du for eksempel tilføre et hint av vanilje i kaffe, gjøre yoghurt mer spennende med smak av karamell, piske opp krem med sjokoladesmak, variere havregrøten med ulike smaker, og gjøre enhver drikk eller dessert til en spennende, god og sunn smaksopplevelse

 

Les merShow less
Produktdetaljer
910599
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
SUKRIN+ med Stevia, 250g SUKRIN+ med Stevia, 250g
-15%
Tidsbegrenset tilbud
kr 73.10 kr 86.00
Konsentrert og helt naturlig sukkererstatning. Sukrin+ er en genial kombinasjon av sukrin og stevia, og kombinerer det beste fra verdener og vi får et søtningsmiddel som ligger tett opp mot vanlig sukker. Men uten...
SUKRIN Gold 500g SUKRIN Gold 500g
-15%
Tidsbegrenset tilbud
kr 79.05 kr 93.00
Kalorifattig sukkererstatning med rund smak. Sukrin Gold er en blanding av fem ulike søtningsstoff. Alle helt naturlige. Den unike blandingen kombinerer fordelene med de forskjellige ingrediensene. Sukrin Gold har en...
5 andre produkter i samme kategori:
SUKRIN+ med Stevia, 250g
-15%
Tidsbegrenset tilbud
kr 73.10 kr 86.00
Konsentrert og helt naturlig sukkererstatning. Sukrin+ er en genial kombinasjon av sukrin og stevia, og kombinerer det beste fra verdener og vi får et søtningsmiddel som ligger tett opp mot vanlig sukker. Men uten...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
SUKRIN Gold 500g
-15%
Tidsbegrenset tilbud
kr 79.05 kr 93.00
Kalorifattig sukkererstatning med rund smak. Sukrin Gold er en blanding av fem ulike søtningsstoff. Alle helt naturlige. Den unike blandingen kombinerer fordelene med de forskjellige ingrediensene. Sukrin Gold har en...
Økologisk kokosmel 400g
-15%
Tidsbegrenset tilbud
kr 50.15 kr 59.00
Glutenfritt mel med høyt fiberinnhold og lite karbohydrater laget av ferske, økologiske kokosnøtter. Erstatt 25% av vanlig mel i oppskrifter for litt sunnere sluttresultat. Eller følg retningslinjene nedenfor for bruk...
Sist vist
kr 69.00
Steviaekstrakt er et naturlig og trygt søtningsmiddel som utvinnes fra bladene på Stevia-planten. Det er 200 ganger så søtt som sukker, men inneholder ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret. Tilsett både sødme...

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn