HELIOS kokosblomstsukker, 300g

Helios Kokosblomstsukker fremstilles av nektaren til blomstene som vokser på kokosnøttpalmen. Nektaren høstes av lokale bønder og varmes varsomt opp slik at det dannes sukkerkrystaller. Da får vi et naturlig, uraffinert sukker med en karamellaktig smak som kan minne om brunt sukker.

  •    Naturlig
  •    Uraffinert
  •    Lavere glykemisk indeks enn vanlig sukker
  •    Minner om brunt sukker på smak
Les merShow less
kr 57.00
På lager
Merke:
Beskrivelse

Slik lages økologisk og uraffinert kokosblomstsukker

Kokossukker er laget av nektar fra blomsterknopper fra kokospalmetreet. Nektaren kokes over moderat varme for å fordampe det meste av vanninnholdet. Resultatet er kokossukker, som er karamellfarget og smaker som brunt sukker.

Kjemisk sett er kokossukker ganske likt hvitt sukker. Sytti til 79 prosent av kokossukker er sukrose; resten består av individuelle molekyler av glukose og fruktose (de to sukkerene enn utgjør sukrose). Når det gjelder kalorier og karbohydratinnhold, er det ingen forskjell mellom kokossukker og hvitt sukker - begge har 16 kalorier og 4 gram sukker per teskje.

Kokossukker inneholder endel mineraler, spesielt kalium, men innholdet er såpass lite at det ikke har noen stor betydning helsemessig. Derimot har kokossukker en lavere glykemisk indeks (35) enn hvitt sukker (60 til 65), noe som betyr at det ikke øker blodsukkeret og insulin som vanlig sukker gjør. 


Smak

Kokossukker har en subtil sødme, nesten som brunt sukker men med et lite hint av karamell (kokossukker smaker ikke kokos). Den runde smaken og den gyldne fargen skyldes at sukkeret ikke er raffinert. Dette er sukker rett fra naturen. 


Kokossukker sammenlignet med andre søtningsmidler

Kokossukker inneholder i motsetning til vanlig, raffinert sukker, spor av vitaminer og mineraler, som jern, magnesium, sink, kalsium og kalium, samt kostfiberet inulin. Inulin gjør at den glykemiske indeksen er lavere enn for vanlig sukker. En annen fordel med kokossukker er den den gode karamelliserte  smaken. Men det er viktig å huske at kokossukker inneholder nesten like mye kalorier som vanlig sukker. Brukes derfor med måte.

Men i motsetning til tradisjonelt hvitt sukker kommer kokossukker med en liten ernæringsmessig fordel. En forskjell mellom kokossukker og vanlig raffinert sukker er at kokossukker har en lavere glykemisk indeks. Det betyr at det vil ha en lavere innvirkning på blodsukkernivået og pusher opp insulinnivået. Det gjør det til et bedre valg, spesielt for personer med diabetes eller pre-diabetes.

Kokossukker har en mindre innvirkning på blodsukkernivået enn vanlig hvitt sukker fordi det inneholder spormineraler som bidrar til langsom fordøyelse. "Kokossukker har små mengder jern, sink, kalsium, kalium og kortkjedede fettsyrer. 

Vi vil ikke anbefale å spise kokossukker med den hensikt å få noen næringsstoffer. Men i det minste vet du når du leter etter alternative søtningsmiddel at den har en liten mengde næringsverdi sammenlignet med rørssukker, som ikke har noen.


Bruk

Kan brukes på samme måte og i samme mengde som hvitt og brunt sukker.


Ingredienser

100% økologisk, uraffinert kokossukker. 

Netto innhold: 300g


Næringsinnhold

Pr. 100 g
Energi 1710kJ/ 400 kcal
Fett 1 g
- hvorav mettet fett 0,5 g
Karbohydrater 97 g
- hvorav sukkerarter 96 g
Kostfiber 0,8 g
Protein 1,7 g
Salt 0,18 g


Advarsler

Selv om den glykemiske indeksen er lavere (35) enn vanlig sukker, er kaloriinnholdet nesten like høyt. Kokosblomstsukker bør nytes med måte. 

Les merShow less
Produktdetaljer
670874
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
kr 93.00
Kalorifattig sukkererstatning med rund smak. Sukrin Gold er en blanding av fem ulike søtningsstoff. Alle helt naturlige. Den unike blandingen kombinerer fordelene med de forskjellige ingrediensene. Sukrin Gold har en...
1 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn