Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

NORDIC NATURALS vitamin D3 gummies KIDS

Vingummi med vitamin D3, for barn fra 4 år og oppover. Smak av vannmelon. Kan bidra til en sterk benbygning og et velfungerende immunforsvar. D-vitaminer kan være ekstra viktig i vinterhalvåret. 

Les merShow less
kr 199.00
På lager
Beskrivelse

D3 Vitamin vingummi for barn

Nordic Naturals D3 KIDS er en velsmakende og effektiv måte å gi barna nok vitamin D3 som de trenger for å bygge sunn benbygning og opprettholde immunforsvaret. Gelatin-, gluten- og meierifri vingummi i en deilig vannmelonsmak.

Selv om barnet ditt drikker melk eller oppholder seg mye utendørs, er det ingen garanti for at det for nok d-vitaminer. I de nyeste nordiske næringsstoffanbefalingene (NNR5) (2) publisert i 2014 ble anbefalt daglig inntak av vitamin D økt fra 7,5 µg pr. dag til 10 µg pr. dag for alle yngre enn 75 år. Det har i løpet av det siste tiåret blitt gjort noen studier i Norge som viser at relativt store andeler har suboptimale nivåer (under 50 nmol/l). 


Hvorfor kroppen trenger d-vitaminer

Det er viktig å ha nok, men ikke for mye, d-vitaminer for at kroppen skal fungere bra. Den mest kjente funksjonen d-vitamin har i kroppen er å styrke ben, knokler og tenner. Det gjør den gjennom å hjelpe kroppen å ta opp kalsium, som er av de viktigste byggestenene til kroppens ben. 

Men d-vitamin har mange andre oppgaver i kroppen. Den hjelper til slik at musklene beveger seg lettere. d-vitaminer bidrar til at nervesystemet kan sende beskjeder fra hjernen til alle delene av kroppen. Og immunsystemet trenger d-vitaminer for å bekjempe infeksjoner fra bakterier og virus. Og sist men ikke minst, spiller d-vitaminer en viktig rolle i en sunn celledeling i kroppen.


Kroppens egen produksjon av d-vitamin

Så viktig er d-vitamin at kroppen kan lage den selv, men bare gjennom direkte eksponering for tilstrekkelig sollys. Dette er en utfordring, særlig for oss på nordlige breddegrader. Norge ligger så høyt mot nord, at vi kun kan få D-vitamin fra solen i sommerhalvåret. I Europa må du faktisk helt ned til Kypros for å få nok sol til at kroppen klarer å produsere sin egen d-vitamin hele året.

De fleste av oss får likevel noe av d-vitamin behovet dekket på denne måten. Bare husk at hud som eksponeres for sol gjennom vinduer ikke produserer vitamin D. Overskyet vær, skygge og mørke klær reduserer også kroppens egen d-vitamin produksjon. 

Og uansett kan det være fornuftig å begrense opphold i direkte sollys for å redusere risikoen for hudkreft. Er du ute i solen mer enn noen minutter, er det fornuftig å dekke seg til med klær og solkrem med tilstrekkelig solfaktor. Solarium gjør også huden i stand til å produsere d-vitaminer, men representerer en tilsvarende risiko for hudkreft. 

Les mer om d-vitaminer og vinter her.


Er vitamin d og d3 det samme?

Det finnes flere typer D-vitamin, men de to viktigste formene er D2 (ergokalsiferol) og D3 (kolekalsiferol). Det er D3 som dannes i huden når vi får tilstrekkelig med sollys eller tilsvarende UV-stråling. D2 fås kun fra kosten. Tidligere trodde man at vitamin D2 og D3 var like effektive i kroppen, men alt etter målemetode er vitamin D3 56-87% mer effektiv enn vitamin D2 til å heve blodets vitamin D-innhold og mer enn tre ganger så effektiv som D2 til å deponeres i fettvev.


Mat med d-vitaminer

D-vitamin finnes stort sett ikke i vegetabilske matvarer, det er lavt i meieriprodukter, men relativt høyt i visse animalske matvarer. Noen av de beste kildene er:

Fet fisk (laks, ørret, makrell og sild)

Torskelever

Eggeplomme

Beriket margarin og ekstra lett melk


Om produsenten Nordic Naturals

Nordic Naturals er USAs bransjeleder innen fiskeoljer og kosttilskudd, og stiller krav til kvalitet innen renhet, friskhet, smak og bærekraft. Selskapet er opptatt av innovasjon som er grunnlaget for vitenskapelig forskning og deltakelse i kliniske studier av ledende eksperter over hele verden.

Alle Nordic Naturals fiskeprodukter er produsert i Norge, og de holder de høyeste produksjonsstandarder som garanterer eksepsjonell produktrenhet og friskhetsnivå. Oppnådd kvalitetsnivå overstiger norske medisinske standarder, europeiske farmakopéstandarder og råd for ansvarlige ernæringskrav. De følger også GMP-standarden (Good Manufacturing Practices), og bruker et proprietært nitrogenmiljø for å oppnå bransjeledende friske nivåer.


Ingredienser

Sukker*, tapioka sirup*, vitamin D3 pulver, renset vann, pektin, sitronsyre, naturlig smak, natriumnitrat, frukt- og grønnsaksjuice (farge).

* = Økologisk dyrket.

Inneholder ikke gluten eller kunstige fargestoffer og smaker.


Næringsinnhold

Næringsinnhold per 100 g

Beskrivelse Nordic naturals vitamin d3 vannmelon 60 vingummi barn

Anbefalt døgndose: 1 vingummi

Innhold per anbefalt dose (1 vingummi):

Kalorier: 10

Karbohydrater: 2 g 1%

Hvorav sukkerarter: 2g

Vitamin D3 400 IU: 100%

* Daglig referanseinntak (RI) er basert på et daglig inntak av 2,000 kalorier.


Bruk

Som kosttilskudd, anbefalt dosering: 1 vingummi daglig .

Oppbevares på et kjølig, tørt sted, borte fra sollys. Skal ikke brukes hvis forseglingen er ødelagt eller mangler.

Nordic Naturals Vitamin D3 vingummi kan gis til barn fra 4 år og eldre.


Advarsler

Skal ikke brukes av barn under 4 år

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

Dette produktet er et kosttilskudd og skal ikke erstatte et variert kosthold.

 

 

Les merShow less
Produktdetaljer
274197
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
3 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn