HELIOS soltørket rosmarin, 18g
Helios Rosmarin er skårede blader fra økologiske rosmarinbusker. Varsomt høstet og skånsomt behandlet. Pakket raskt i lystett beholder som tar vare på den gode smaken. Rosmarin har sterk og dominerende smak som egner seg i retter som tåler kraftig smak. Rosmarin går veldig bra sammen med kylling og annet fjærfe, lam, svinekjøtt, biff og fisk, spesielt fet fisk.
- Økologisk
- Soltørket
- Helt uten tilsetninger
Klassisk urt med lange tradisjoner
Rosmarin har en lang historie med både kulinarisk og medisinsk bruk. Den vokser i busker med trelignende stengler og korte, furulignende nåler, og planten har hvite, rosa, lilla eller blå blomster. Selv om den ligner på furu i både utseende og duft, er rosmarin faktisk medlem av den botaniske familien Lamiaceae sammen med salvie og mynte.
Frisk eller tørket
Fordi rosmarin har lavt fuktighetsinnhold selv når det er friskt, beholder det smaken etter tørking. Tørket rosmarin har en tendens til å ha enda tøffere blader og må kanskje knuses eller hakkes før du legger til oppskrifter (følg oppskriften).
Innhold
Økologisk rosmarin
Bruksområder
Rosmarin brukes oftest til å krydre kjøtt, spesielt lam, svinekjøtt og kylling. Hakket rosmarin kan legges til brød eller kjeksdeig, og smaken vil tilføre hele under matlagingen. Poteter, bønner og linser passer også godt sammen med rosmarin. Rosmarin kan være ganske intens og brukes derfor vanligvis varsomt.
Rosmarin, sammen med andre urter, kan brukes til å smaksette olivenoljer og oster. Den populære kombinasjonen av rosmarin og olivenolje finner vi ofte i kjeks, chips og myke ostepålegg. Rosmarin og svart pepper har også blitt en trendy kombinasjon.
Tørt og ikke over normal romtemperatur.
Legg til en produktomtale